Ga naar hoofdinhoud

Lily Engelsman en meer Nederlanders in de prijzen in Opglabbeek

De Nederlandse jeugd liet gisteren van zich horen op het Youth Festival in het Belgische Opglabbeek. Lily Engelsman reed twee keer vooraan mee. De jonge amazone werd derde bij de Children en achtste bij de pony's. Ook voor Iris Michels was het twee keer prijs.

De vrijdag begon met een vijfde plaats voor Teddy van de Rijt die met haar paard Itcho Van ‘T Ruytershof (v. Lord Z) in de rubriek U25 over 1,35m. De amazone kwam een kleine vier seconden te kort op winnares, de Belgische Lien van Ende met Cita P Z (v. Calvaro Z).

Renee Hazeleger zevende

In de Twee Fasen wedstrijd voor de pony-combinaties, die door de Ierse Ella Quigley werd gewonnen, was er een zevende plaats voor Renee Hazeleger met Kantjes Britta en een elfde Britt ter Harmsel op Gieltje.

Iris Michels bij Junioren

De Junioren reden ook een Twee Fasen over 1,25m. De Britse Jodie Hall MCateer won met Tj Quincy (v. Quintender). Iris Michels was de beste Nederlandse, ze werd met Cristal Utopia Z (v. Carthino Z) vijfde en met de Corland-merrie Danique zevende.

Emma Bocken derde Children

In de kleine groep Children die een parcours over 1,15m sprongen werd Emma Bocken derde op Estera van de Vosberg (v. Warrant) derde achter winnares Noona Wildfang Linde uit Noorwegen. Voor Serena van Werkhoven was er een vierde plaats met Lovely Lady (v. Elvis ter Putte).

Marco Jaspers vierde in U25

In de 1,40m Tabel A voor de U25 ruiters Marco Jaspers Alonso (v. Cassini II) naar de vierde plek, Kelly Jochems werd zesde op Eowan A (v. Numero Uno) en Stefanie van den Brink en Salt’N Peppa (v. Stolzenberg) werden negende. De overwinning ging naar Patrick Sandner uit Duitsland op Paltano T (v. Pay Cash).

Lily Engelsman beste Nederlandese bij pony’s

Met haar pony Blackwoodland Rock was Lily Engelsman de beste Nederlandse in de rubriek over 1,25m. Hier ging de overwinning naar de Britse Allana Clutterbuck.

Junioren 1,35m

De Junioren hadden een tweede parcours over 1,35m. Ook hier een Britse overwinning, Jodie Hall MCateer pakte de zege met de KWPN-merrie Colette (v. Vincenzo). In deze groep speelden de Nederlanders geen rol van betekenis.

Weer Engelsman

Dat werd weer anders in de laatste rubriek van de dag, de Children over 1,25m. Hier liet Lily Engelsman weer van zich spreken. Met de Cantos-dochter Whipped Cream werd ze derde op een halve seconde achter de Belgische Evelyne Putters en Freestyle van de Withoeve (v. Concorde).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook