Ga naar hoofdinhoud

Michael Pender scoort eeuwige roem met Derby-zege

De overwinning in de Hickstead Derby, algemeen gezien als de zwaarste ter wereld, werd gisteren een prooi voor Michael Pender. In een barrage met drie combinaties bleef de nog maar 20-jarige Ierse springruiter bij zijn debuut in de loodzware Britse derby als enige dubbel nul.

Hiermee ging Michael Pender de boeken in als de jongste winnaar van de Hickstead Derby.

Berucht

Niets minder dan eeuwige roem, dat is wat vooral Britse en Ierse springruiters behalen als zij de klassieker met de beruchte Devil’s Dike, de Derby Bank en de dubbelsprong over water aan hun palmarès toevoegen. Young rider Pender deed dat met de nog onervaren Hearton du Bois Halleux, die in Hickstead nota bene zijn eerste 1.60 m-parcours sprong.

Nuttal en Breene

Harriet Nuttal en de ervaren A Touch Imperious maakten in de barrage een fout. Shane Breene eindigde als derde door twee springfouten in de barrage van London’s bijna-broer Golden Hawk.

Gebroken been

De ervaren Derby-specialist Michael Whyte kwam met zijn KWP’er Amaretto (v. Numero Uno) ten val en brak zijn rechterbeen. Het paard bleef ongedeerd.

Drie buitenstaanders

Slechts drie ruiters van niet-Britse of Ierse herkomst namen aan de loodzware Hickstead Derby deel. Zij eindigden in de achterhoede. Michael Pender verdiende met zijn legendarische zege 34.650 pond.

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook