Ga naar hoofdinhoud

Robert Vos pakt zege Medium Tour finale Wierden

Voor Robert Vos kan Indoor Wierden niet meer stuk. De Wierdenaar gaf gisteravond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede plaats op donderdagavond in het 1.45m met Carat won hij nu de 1.40m Medium Tour finale op VDL Zapatero (v. Chin Chin). Een dubbel Twents success, want deze KWPN-goedgekeurde hengst werd elf jaar geleden geboren bij voormalig internationaal springruiter Hans Brugman in Hengelo.

Terwijl het publiek zich rijendik verdrong om een plekje, kwamen elf deelnemers terug voor de barrage om de Marquette Prijs.
Bart van der Maat uit Houten trapte zeer sterk af met zijn uitmunted springende Dalton (v. Vaillant) in 34.94 seconden, maar Robert Vos draaide net iets strakker met de geweldig meewerkende VDL Zapatero en finishte in 34.31. Daarmee stonden de nummers één en twee al snel vast. De Raaltense amazone Dominique Roelofsen reed de hengst Quidaro (v. Quidam de Revel) nog naar een mooie vierde prijs in 36,55 seconden.

Met al zes top-6 klasseringen, waaronder twee zeges, mag Robert Vos zich nu al, met nog één springdag te gaan, tot de meest succesvolle ruiters van Indoor Wierden rekenen.
“Het loopt lekker. Ik hoop dat ik wat uitnodigingen krijg voor internationale concoursen op nog hoger niveau, want ik heb de paarden er nu voor. Zapatero staat sinds juni bij mij op stal en een paar maanden geleden was het net alsof hij de knop omzette. We zijn nu echt een combinatie. Gelukkig hebben we daar de tijd voor gekregen van VDL Stud. Zapatero is ontzettend voorzichtig en daardoor snel gespannen, maar nu hij dressuurmatig fijn voor elkaar is durft hij zijn lichaam boven de hindernis te ontspannen. Dan kun je zulke resultaten neerzetten”, vertelde Robert Vos. Trots hoort hij dat zijn negenjarig zoontje Thijmen vrijwel op hetzelfde moment met zijn pony de Twente Cup kwalificatie in de klasse L in Lonneker won.

Het vrijdagprogramma ging verder met de sensationele teamwedstrijd, gewonnen door Team Roelofs met Anne-Liza Makkinga op Crystal Clear en Rianne Nalis op Sandy.

Nederlandse amazones succesvol in 1.30m-rubrieken

Er waren meer Nederlandse amazones succesvol op vrijdag. Chantal Regter won de GMB Bioenergie Zutphen Prijs op 1.30m niveau met Bucefalus (v. Calvados). Kirsten Rikkert was winnares van de 1.30m Heutink Prijs met Chaperon (v. Quaprice Z). Verder was er een zege in de 1.20m H&H Stables Prijs voor de Ier Conor Drain met Audi’s Amaja (v. Guidam), waarbij Britt Wiefferink als tweede volgde met Apourti (v. Quinar).

Indoor Wierden sluit op vandaag af, met om 20.00 uur de 1.45m Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden. De toegang is gratis.
Klik hier voor meer informatie over Indoor Wierden.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook