Ga naar hoofdinhoud

Tornesch wordt na dekdienst weer ingezet voor de sport

Tornesch onder Malin Baryard. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN-hengst Tornesch, die normaliter onder het zadel van Malin Baryard-Johnsson op concoursen loopt, wordt zeker tot in juni enkel ingezet voor de fokkerij. De Lux-zoon staat al op stoeterij Haras de Couvains.

“Zo’n hengst als Tornesch ontbrak in onze catalogus. Hij was onze eerste keus. De vraag naar hem is ook erg groot, maar hij zal spoedig terugkeren naar Baryard-Johnsson zodat hij weer op wedstrijd kan,” aldus Anne-Sophie Levallois van de stoeterij.

De hengst is goedgekeurd bij het KWPN, Hannoveraner Verband, SWB, Holsteiner Verband, Oldenburg International en Selle Français. In de sport is de hengst ook succesvol. In maart behaalde hij met zijn amazone de eerste plaats in de 1,45 m van Arezzo.

In de 1,60 m-rubriek van CSI5*-W Londen werd het duo vorig jaar derde en een paar dagen voor deze podiumplaats behaalden zij in de 1,50 m een zesde plaats. In november eindigde de combinatie op de vierde plek van CSI5*-W Verona. Eveneens werden zij die maand met het Zweedse team derde in de finale van de Furusiyya Nations Cup. In augustus werd het Zweedse team ook derde in de Nations Cup wedstrijd van Dublin. Tornesch en de amazone pakten in het voorjaar de vierde plek in de vijfsterren wereldbekerwedstrijd van Göteborg.

In 2013 pakten zij in de CSI5*-W Longines Grand Prix in Lyon, de Wereldbekerwedstrijd in Helsinki en de Rolex Grand Prix op Indoor Brabant de vierde plaats. In de Rolex Wereldbekerwedstrijd in London scheurden Baryard en Tornesch in 2012 naar de tweede plaats en in de GP van Stockholm werden zij toen eerste.

Bron: Grand Prix Replay/HorseTelex Results/FEI database

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook