Ga naar hoofdinhoud

Ward wint zijn derde Challenge Cup in Wellington

McLain Ward en Hija van Strokapelleken Foto Sportfot
McLain Ward is uiterst succesvol onderweg met de Belgische merrie Hija van Strokapelleken. De Amerikaan heeft de elfjarige dochter van Calido I pas sinds januari onder het zadel en boekte gisteravond in Wellington zijn vierde overwinning waarvan zijn tweede zege in de Challenge Cup. Ook de editie van de Cup in week vijf was voor Ward, nu met HH Azur, wat zijn totaal op drie zeges brengt.

“Het was een zwaar parcours”, zei McLain Ward en hij was verrast dat er dertien combinaties tot de barrage doordrongen. Als voorlaatste reed Ward de barrage binnen met de groot galopperende Hija van Strokapelleken. En hoewel hij op het laatste moment het aantal galopsprongen op de laatste lijn nog moest aanpassen, finishte Ward in de snelste tijd van 39,37 seconden. De Amerikaan bleek een seconde sneller dan Shane Sweetnam die aan de leiding ging.

Sweetnam met seconde geklopt

Sweetnam had als eerste in de barrage met Chaqui Z (v. Chacco-Blue) 40,48 seconden op de klokken gezet waar menigeen zich op stuk beet. Uiteindelijk moest de Ier alleen Ward voor laten gaan. Danielle Goldstein kwam er nog het dichts bij met haar foutloze ronde in 40,68 op Lizziemary. Met de twaalfjarige dochter van Cabri d’Elle won ze twee weken geleden de 5* Grand Prix en werd nu derde.

KWPN’ers op vier en vijf

Devin Ryan en Beezie Madden completeerden de top vijf. Ryan bleef met de negenjarige KWPN’er Eddie Blue (v. VDL Zirocco Blue) foutloos in 40,96 seconden. Madden sprong met de tienjarige zoon van Tangelo van de Zuuthoeve, Darry Lou, een foutloze ronde in 41,79 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht WEF Wellington

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.