Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Verver nieuwe mede-eigenaar Mr. Cornet de Regor

Mr. Cornet de Regor (Cornet Obolensky x Kannan). Foto: Stal Brinkman

Stal Brinkman heeft in Jeroen Verver uit Albergen een nieuwe mede-eigenaar gevonden voor de zesjarige KWPN- en Zangersheide gekeurde hengst Mr. Cornet de Regor (Cornet Obolensky x Kannan). Verver heeft het deel van fokkersfamilie Van de Plasse overgenomen.

In 2021 werd de toen vierjarige Mr. Cornet de Regor met de op één na hoogste punten ingeschreven bij het KWPN (86,5). Familie Van de Plasse uit Kruiningen, fokkers van de hengst, lieten de hengst destijds klaarmaken op Stal Brinkman. In Twello raakte familie Brinkman zo van Mr Cornet overtuigd dat ze zich voor de helft inkochten.

Veel belangstelling

Marco Brinkman, die de opleiding van de hengst op zich heeft genomen, vertelt dat er vanaf het begin al veel belangstelling voor de hengst was. “Al vanaf het begin is er altijd veel belangstelling geweest voor Mr Cornet de Regor, met name uit het buitenland. Zeker na de hengstencompetitie in België afgelopen maanden onder onze stalamazone Maxi de Weert die sinds een half jaar zijn nieuwe amazone is . Aangezien we graag de beste hengsten aanhouden voor onze hengstenhouderij in Twello wilden wij Mr Cornet niet verkopen.”

Behouden voor sport en fokkerij

Jeroen Verver, fokker en groot liefhebber van de springsport, deelt ditzelfde belang en heeft zodoende het deel van de Fam. van de Plasse overgenomen. “Samen hebben we het gezamenlijke doel om zo ver mogelijk in sport te komen en hem te behouden voor de fokkerij.”

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.