Ga naar hoofdinhoud

Welcome Stakes in Tryon voor Jos Verlooy en Igor

Na het winnen van de bronzen medaille op het EK en het team goud en enkele rubrieken in St. Tropez had Jos Verlooy zijn elfjarige Igor (v. Emerald) een week of vijf rust gegeven. Verlooy reisde vervolgens naar Amerika om een serie wedstrijden te gaan rijden. Op het CSI5* in Tryon liet het paar gisteren zien het ritme weer te pakken te hebben, ze wonnen de Welcome Stakes. "Igor sprong erg goed vandaag, in de barrage zelfs nog veel beter", reageerde Verlooy enthousiast na afloop.

De barrage van de 1,50m Welcome Stakes in Tryon was druk bezet met 21 ruiters. Jos Verlooy stuurde Igor zeer efficiënt en vlug over het parcours en wist te winnen in 36,997 seconden. De Belg was de enige die net onder de 37 seconden wist te blijven. Dat het spannend was bleek uit het feit dat de nummer twee Darragh Kenny met Babalou 41 (Balou du Rouet x Silvio I) in 37,217 eindigde en de nummer drie Rowan Willis met de KWPN’er Diablo VII (Douglas x Cavalier) in 37,274 seconden.

Ook Darragh Kenny (vierde met Classic Dream), zijn landgenoot Bertram Allen (vijfde op GK Casper) en Kristen Vanderveen (zesde met de KWPN’er Bull Run’s Risen) bleven onder de 38 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook