Ga naar hoofdinhoud

Scholtens meldt zich af voor Indoor Brabant

Exclusief
Jumping Amsterdam 2017: Emmelie Scholtens en Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Emmelie Scholtens heeft zich afgemeld voor deelname aan Indoor Brabant. De amazone stond met Apache (v. UB40) op de startlijst van de wereldbekerwedstrijd, maar doordat de hengst niet fit is heeft zij besloten niet aan de start te verschijnen. 

“Apache is niet helemaal fit. Hoewel het gelukkig niets ernstigs is heb ik, in overleg de dierenarts, besloten hem geen zware proef te laten lopen. Ik rijd hem nu lichtjes thuis om hem wat aan het werk te houden. Het is natuurlijk wel een beetje een teleurstelling dat ik niet kan starten, maar zijn gezondheid staat voorop en ik focus mij dan liever op het outdoorseizoen waar we ons proberen te selecteren voor het EK”, licht Scholtens haar afmelding toe.

Ook Desperado blijft thuis

Naast Apache zou de amazone ook met Desperado (v. Vivaldi) in de Lichte Tour in de ring verschijnen, maar ook daarmee reist Scholtens niet naar Den Bosch af. “Met hem is er niets aan de hand hoor, maar hij ging eigenlijk een beetje mee voor Apache. Dan had hij een vertrouwd paard naast zich staan en kon eventueel, als dat nodig was, de prijsuitreiking voor hem lopen. Nu Apache thuisblijft heb ik besloten hem ook niet mee te nemen”, vertelt de amazone.

De plek in de wereldbekerwedstrijd wordt nu ingenomen door Jeannette Haazen met Dabanos D’04 (v. Abanos).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Scholtens meldt zich af voor Indoor Brabant

  • ine

    Jammer Emmelie, maar wel petje af, het gaat om de gezondheid van het paard en Apache (en Desperado!) kunnen nog lang genoeg schitteren aan de dressuurhemel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.