Ga naar hoofdinhoud

Endurance Great Britain: ‘FEI moet VAE-ruiters aanspreken!’

Endurance Great Britain (EGB) heeft zich op de website Horsetalk geuit over de controversiële gebeurtenissen in de Verenigde Arabische Emiraten. EGB vindt het een plicht van de FEI om de VAE-enduranceruiters aan te spreken op hun manier van rijden.

In een eerder online gekomen video is Sjeik Zayed Bin Mansoor Al Nahyan Junior te zien in de eindspring tijdens de Young Riders Cup. Tientallen auto’s volgen hierbij de ruiters, met een chaotisch beeld waarbij grooms achter de paarden aanrennen en water over de uitgeputte paarden gooien. Zes ruiters werden tijdens deze wedstrijd gediskwalificeerd voor het slaan van hun paarden. Slechts 18 van de 55 paarden haalden uiteindelijk de finish.

“We hebben de Britse hippische federatie onze zorgen laten weten en hen gevraagd deze te bespreken bij de FEI. Wij willen dat ze actie ondernemen tegen deze praktijken. We hebben de afgelopen maanden wel verbeteringen gemerkt in de situatie rond de dubieuze endurancepraktijken in het Midden-Oosten, maar toch zijn we geschokt over de video van de Young Riders Cup in Al Wathba eind vorige maand. Wij staan verder volledig achter het voornemen van de FEI om nieuwe reglementen in werking te stellen om het welzijn van de paarden in onze sport te verbeteren”, aldus een woordvoerder van Endurance Great Britain.

Bron: Horsetalk

Gerelateerd:
Vijf endurancewedstrijden in Emiraten opgeschort – 3 februari 2016
FEI: ‘Snelheid endurance moet verlaagd worden’ – 21 januari 2016

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook