Ga naar hoofdinhoud

Okkema wint Lichte Tour met klinkende cijfers

Jeroen Okkema, op de foto rechts, won de Lichte Tour met Ducati. Foto: Quillemette Kraaijkamp
Er werd goed gescoord in de Subtop vandaag in Liempde, en dan met name in de hogere klasses. Jeroen Okkema en zijn zwarte Ducati (v. Don Crusador) gingen er met de winst vandoor in de Prix St. Georges. De combinatie, die nog maar pas actief is op dit niveau, behaalde een prachtig totaal van maar liefst 71,58%.

De 1,80m metende maar toch chique ruin imponeerde in de ring. In de afstemming kan Okkema hier en daar nog hoger scoren, maar dat er meer dan voldoende kwaliteit in huis is, is duidelijk. De combinatie werd vorige maand niet voor niets derde op het KNHS-indoorkampioenschap in het ZZ-Zwaar. Met 69,54% werd Nikki Schaap vandaag tweede. Ze debuteerde in deze klasse met Chocolate Cookie RDP (v. Johnson). Derde werd Mirelle van Kemenade met haar Sir Donnerhall-zoon Decor Siebenstein, met wie ze 68,95% behaalde. De Intermédiaire I kwam op naam van Anneloes de Kreij, die met To Soon (v. Farrington) tot 64,01% kwam.

Jeugd

Slechts een kleine groep Junioren en Young Riders bezette de startlijst in Liempde. Bij de Junioren in Liempde trok Benth de Graaf aan het langste eind. De amazone maakte haar debuut op dit niveau. Ze deed dat met Zon Primaire GP (v. Don Primaire), die een jaar geleden in haar bezit kwam. Het paard werd voorheen succesvol uitgebracht door haar trainer Joyce Heuitink. Young Rider Nienke Limburg was te sterk voor de concurrentie en won de landenproef. Met Bojangles (v. Ravel) behaalde ze 64,34%.

Danielle Houtvast toonde een mooie en constante verrichting in haar U25-optreden. Ze reed Utah (v. Jazz) naar de prima score van ruim 71% en won daarmee ruimschoots de kleine rubriek.

ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar ging de zege naar de laatste starter. Neelke van Kollenburg won met Zakira Svk (v. Special D) met een score van 63,85%. Tweede werd Roy van den Heuvel, die 62,57% liet noteren voor zijn proef met Diego (v. Flemmingh). De derde prijs was voor Vienna Romp en haar grote Vivaldi-nazaat Darshan. Hun score bedroeg 62,29%.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook