Australische trainer geschorst wegens dumpen dode paarden

Een Australische renpaardentrainer is voor 27 maanden geschorst wegens het dumpen van dertien dode paarden in het Zuid-Australische Mount Magnificent Conservation Park, gedurende een periode van negen jaar. Daarnaast kreeg hij een boete van 2.500 Australische dollar opgelegd.

Onder de gedumpte paarden waren een fokmerrie, vier ongeïdentificeerde paarden,  een doodgeboren veulen, een hengst, twee volbloedmerries, twee onbekende volbloedruinen, een niet-uitgebracht renpaard en een voormalig renpaard. Vastgesteld werd dat de paarden door blessures of ziektes waren gestorven. Er was geen bewijs voor mishandeling of verwaarlozing. In geval de paarden waren geëuthanaseerd, is dit volgens de geldende richtlijnen gebeurd.

De trainer gaf toe te paarden te hebben gedumpt en hij verleende zijn medewerking aan het onderzoek. Gezien de ernst van de overtreding werd de opgelegde straf rechtvaardig geacht.

Bron: Horsetalk.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.