Ga naar hoofdinhoud

Big Tour CSI2* voor Jesper Romp *Video*

Jesper Romo. Foto: De Paardenkrant

Na zijn winst in de éénster Small Tour vanmorgen, won Jesper Romp vanmiddag de Big Tour 2* 1,40 van CSI Salland. Het jonge talent reed zijn achtjarige hengst Arthos R (v. Namelus R) in 26,45 seconden foutloos naar de winst.

Zhivago (v. No Limit) met Sjaak Sleiderink was een fractie langzamer en finishten in 26,54 seconden. De derde plaats was voor talent Doron Kuipers met Andiamo-zoon Amparo Z. Ook de vierde plaats was voor een Nederlander: Pim Mulder en Zo Special (v. Lupicor).

“Op het TV-scherm op het voorterrein zag ik Sjaak Sleiderink bijna twee seconden sneller gaan dan de goede tijd van Tom Brinkman. Vervolgens kwam Gerco naar me toe met de tip dat het nog sneller kon als ik na hindernis acht heel kort zou draaien. Doordat ik zoveel mensen langs de kant had staan die voor me meekeken, kon ik het verschil maken”, vertelt Romp over zijn tactiek.

Nederlands kampioen young riders Sjaak Sleiderink won even later het Six Bar springen door met W.Zarah (v. Rubert R) over een hoogte van 1.90 m te springen.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de video.

Bron: Horses / Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook