Ga naar hoofdinhoud

Bonzanjo verkocht

Foto: www.arnd.nl

Bonzanjo, het Olympisch kaderpaard van Diederik van Silfhout, is verkocht. De vos is al naar zijn nieuwe eigenaren in Duitsland vertrokken. Zij willen voorlopig nog anoniem blijven, om het paard eerst beter te leren kennen. "De timing kon beter" vertelt Diederik van Silfhout, die met Bonzanjo ook op de longlist voor de Olympische Spelen in Rio stond.

“Bonzanjo krijgt het goed op zijn nieuwe stal, en de nieuwe eigenaren zullen ook hier blijven trainen met hem. Verkoop was nu nog absoluut niet de planning, we hadden natuurlijk liever gewacht tot na Rio” laat Van Silfhout weten. Met eigenaar Nol Gerritsen van de Dalhoeve had Van Silfhout de afspraak gemaakt dat wanneer er een bepaald bedrag geboden zou worden, dat Bonzanjo verkocht zou worden. “En dat kwam uitgerekend nu. Afspraak is afspraak, en een goede klant waarmee het ook direct zo goed klikt komt waarschijnlijk maar één keer voorbij. Alles is uiteraard in goed overleg met Nol Gerritsen gegaan.”

Niet makkelijk

Zodra ze voldoende een combinatie gevormd zijn zal de nieuwe eigenaar Bonzanjo direct op Grand Prix-niveau gaan uitbrengen. Van Silfhout heeft wel moeite met de verkoop van de volle broer van de KWPN-hengst Tango. Hij leidde Bonzanjo zelf op tot en met Grand Prix-niveau en werd onder andere in 2015 KNHS-kampioen in de Grand Prix en won beide proeven op JIM in Maastricht eind vorig jaar. Al op negenjarige leeftijd liep hij Grand Prix. “Ik vind het wel moeilijk dat hij verkocht wordt” vertelt Van Silfhout. “Het is niet makkelijk dat hij weg is, hij heeft het al op zo’n jonge leeftijd goed gedaan in de Grand Prix. Gelukkig is Arlando heel erg fit en lijkt wat dat betreft Rio helemaal niet in gevaar te komen.”

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook