Ga naar hoofdinhoud

Bosley is concurrentie de baas

Jonna Schelstraete met Cupido - Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Ondanks een telfout van Jonna Schelstraete (op de foto met Cupido) in de Intermédiaire II was ze met haar Bosley (v. Diamond Hit) de beste in deze klasse tijdens de Subtopwedstrijd in Boxtel. “Voor mijn gevoel ging het heel goed, maar ik vergat zelf dat ik na negen eners nog niet klaar was.” De score bleef hierdoor net onder 70%.

Op de tweede plaats eindigde Arthur van Rooij met de zwarte Bijan (v. Lord Loxley). Hij scoorde een nette 67,96. Chantal van Lanen liet een mooie verrichting zien met haar zelf opgeleide Revival (v. Kelvin) 65,63%.

Het ZZ-zwaar kende een afgetekende winnaar. Claudia Kircheiss trok met 65,86% de winst naar zich toe. Op de tweede plek vinden we Bianca Koenen, die met Warine VZ (v. Krack C) 63,43% scoorde. Met ZKH Zion (v. Numero Uno) wist Janny Koks de derde prijs te winnen. Ze behaalde een score van 62,14%.

Meedoen om de grote prijzen

In de Lichte Tour was er winst voor José van Haaren. Zij startte liefst drie paarden in deze klasse, maar was met Romik’s Atomie Dance (v. Royal Dance). Over deze ruin vertelt zijn amazone: “Hij is een echte blikvanger. Heeft drie goede gangen en is heel lief, maar heeft wel karakter. We hadden vandaag in de ring wat dingetjes geprobeerd en ik merkte dat het al wat beter ging. Ik denk wel dat als hij nog wat meer routine krijgt, hij echt mee kan doen om de grote prijzen. Ik ben erg blij met hem!” Tweede in de Prix St. Georges werd Denise van den Dries met Argo (v. Krack C), derde Seth Bosman en RS2 Cupido (v. Rhodium). De laatste debuteerde succesvol in deze klasse met 66,12%.

Van den Dries pakte ook het rode lint in de Intermédiaire II. Daar reed ze 64,74% bijeen. De winst ging in deze klasse naar Stephanie de Frel met VMF Ultiem (v. Gribaldi). Ze scoorde 65,59%.

In de Grand Prix kaapte Mirelle van Kemenade de eerste en derde prijs weg. Winnen deed ze met KWPN-hengst Vivaldo (v. Polansky), die een score van ruim 67% realiseerde, terwijl NRPS-hengst Decor Just Royal Dancer (v. Jazz) de derde plek innam. Daartussen nestelde zich Arthur Verbroekken met zijn Duitse hengst Paroschka (v. Polytraum).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook