Ga naar hoofdinhoud

Cizandro behoudt Nederlandse titel

Cizandro (v. Waldemar)
Titelverdediger Cizandro van gebroeders Den Otter en gebroeders Van Manen, won afgelopen zaterdag het kampioenschap voor dekhengsten in Hoogland.  In handen van Robbie van Dijk bewees de hengst zich wederom indrukwekkend, hij zette de hals er helemaal op en kwam geweldig van de vloer. Cizandro mag zich dan ook terecht nog een jaar Nederlands kampioen noemen.

De KWPN-dekhengst Eebert van combinatie Van Beest en Van Manen won het kampioenschap voor vierjarige tuigpaarden. De hengst werd gereden door Robbie van Dijk. Eebert richtte zich voor heel mooi op, kwam hoog van de vloer en ging heel ruim.

Dij de Young Riders was de strijd feitelijk al beslecht. Demi van Nispen was met Business van Gerrit Egberink ongeslagen gebleven dit seizoen en kon dus niet meer voorbij gestreefd worden.  Ook deze laatste wedstrijd zetten Business en Demi naar hun hand. Het fraaie front en de zeer sterke bewegingen maken hem lastig te passeren. Ook de stijlprijs was voor Demi.

Het kampioenschap tweespannen voor de oogstwagen vormde het slotakkoord van deze mooie dag. Nico Calis debuteerde met zijn Tidalburga en Cognac in deze klasse. Maar van meet af aan maakten zijn vossen de meeste indruk. Zeer voornaam in houding en geweldig bewegend ontpopten ze zich tot waardige kampioenen.

Voor de nationale tuigpaarden werd de dag afgetrapt met de lage limietklasse alwaar Dendrini van familie Kooijman, gereden door Henk Hammers, de tuigtypisch bewegende winnares werd. Henk Hammers won tevens in de hoge limietklasse, waarin hij Briljant van Joop van Wessel goed aan de praat bleek te hebben. Drie paarden verreden een finale in de ereklasse. Het was Business die in handen van Lambertus Huckriede die op overtuigende wijze voor het eerst won in deze klasse. Den Roos met Harry van Middelaar was bij de fokmerries de beste en Wild Rose F van Henk Fikse, nu gereden door Josina van Zijtveld, zorgde in de damesklasse voor de verrassing door deze winnend af te sluiten. Henk hammers bleek nog een keer oranje te kunnen incasseren en deed dat in de tandemrubriek met Briljant en Saturday.

Bron: Horses/ KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook