Ga naar hoofdinhoud

Dressuurpaard Classic Motion duurste op Holsteiner veiling

Classic Motion

Op de rijpaardenveiling van het Holsteiner Verband is de springgefokte, maar als dressuurpaard gepresenteerde Classic Motion (v. Clarimo) de veilingtopper geworden. Deze vierjarige schimmelhengst werd voor een bedrag van 170.000 euro afgeslagen. Een opvallende topper dus bij springpaardenstamboek Holstein.


Classic Motion wordt beschreven als een eyecatcher met ritme en cadans en goede bergopwaartse gangen. In zijn stamboom staan zowel succesvolle dressuur- als springpaarden.
Uit de moederlijn van Classic Motion komen onder andere de goedgekeurde hengsten Leandro en Cardenio en de internationale springpaarden Colore (onder het zadel van Hans-Dieter Dreher), Lausbub (Otto Becker) en VDL Cardento (Peter Eriksson).

Springpaarden
Het duurste springpaard werd Cardozo (v. Caretino). Deze zesjarige bruine ruin uit een lijn met vele internationale springpaarden verwisselt van eigenaar voor een bedrag van 90.000 euro. Uit de moederlijn van Cardozo komen onder andere de internationale springpaarden Locarno (van Luciana Diniz) en Ad Baltic Carrera (Alvaro de Miranda Neto).

Beide paarden blijven voor de geboden bedragen in Duitsland.

De gemiddelde prijs van de 42 geveilde paarden was ruim 42.000 euro.

Classic Motion

Cardozo

Klik hier voor alle bedragen

Klik hier voor de gehele collectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Holsteiner Verband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook