Ga naar hoofdinhoud

‘EK-genen’ op Veulenveiling Prinsjesdag

Foto: Veulenveiling Prinsjesdag
Op de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag wordt een groot aantal veulens geveild met ‘EK-genen’. Zo worden er twee veulens van De Niro geveild, die tekent voor het vaderschap van alle dressuurpaarden van het Duitse EK-team. Ook komt er een Everdale-zoon uit de volle zus van nummer één van de wereld Parzival onder de hamer. Verder worden er kinderen van Carambole, Casall en Verdi geveild.


De Duitse stempelhengst De Niro is hot! Afgelopen weekend waren de drie duurst verkochte veulens op de eliteveiling in Verden kinderen van De Niro en die populariteit is niet vreemd met het EK dressuur voor de deur. Het voltallige Duitse team rijdt op De Niro-nakomelingen! Ook op Nederlandse bodem zijn ze te koop. Nationale Veulenveiling Prinjesdag heeft twee interessant gefokte De Niro-veulens in haar collectie.

Naast de formidabel bewegende Dutch de Niro (mv. Florencio I) wordt Impact SVN (mv. Jazz) geveild en dat is een volle broer van de Prinsjesdag veilingtopper van vorig jaar, die voor 44.000 euro van eigenaar verwisselde.

Zeer interessant is ook Imperial de Baian, zoon van de kersverse Pavo Cup-winnaar Everdale uit de volle zus van het topdressuurpaard Parzival van Adelinde Cornelissen, die op het EK aan de start verschijnt. Het mag duidelijk zijn dat de verwachtingen van deze veulens hooggespannen zijn voor de toekomst.

Ook springveulens met EK-genen komen onder de hamer op 17 september. Van titelkandidaat Casall, die in topvorm verkeerd met de Zweedse springruiter Rolf-Göran Bengtsson, worden drie nakomelingen geveild: Felicity Nema (mv. Carolus I), Cascoigne (mv. Contender) en Cascador EB (mv. Lavaletto).

Carambole, die met zijn negen jaar zijn debuut op het EK maakt met Willem Greve, wordt in de veilingcollectie vertegenwoordigd door I Love You. Deze zoon komt uit de volle zus van de Grand Prix-springhengst Tyson (v. Numero Uno) van Leon Thijssen, waarvoor Carambole invalt op het EK.

Van teamgenoot Verdi, die vorig jaar met Maikel van der Vleuten bijdroeg aan olympisch teamzilver, worden twee hengstveulens geveild. Daarvan is Innovation PF (mv. Lucky Boy) een kleinzoon van de Grand Prix-merrie Wiesielottie en is Impossible (mv. Voltaire) een halfbroer van Tyson.

De Nationale Veulenveiling Prinsjesdag vindt plaats op dinsdag 17 september in Ermelo.

Bron: Horses / Veulenveiling Prinsjesdag

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!