Ga naar hoofdinhoud

FEI gaat voor duurzaamheid

In het Zwitserse Lausanne is op dit moment het IF-Congres aan de gang. Deze bijeenkomst verzamelt verscheidene sportfederaties, die samen met het IOC het debat aangaan over duurzaamheid. De FEI lijkt daarin een pioniersrol te vervullen, dat bleek althans na de eerste dag.

De secretaris-generaal van de FEI, Sabrina Ibañez, benadrukte dat duurzaamheid een absolute prioriteit is voor de paardensport, die van nature altijd al veel voeling heeft gehad met dat thema door de combinatie van ruiter/amazone en paard.

2020

In lijn met de vooropgestelde doelstellingen tegen 2020, wil de FEI ook duurzaamheid bereiken in haar dagdagelijkse bezigheden. Daarom zal ook het hoofdkwartier van de FEI een make-over krijgen. “De FEI wil het eerste kantoor in Zwitserland worden dat erkend wordt als een green office. Sinds de invoering van onze duurzaamheidsdoelstellingen in 2013, zijn we ook in alle facetten van de paardensport milieuvriendelijke en duurzame praktijken blijven promoten.”

Europees Parlement

Niet alleen in Lausanne ging paardensport dus vlot over de tongen. Ook in Brussel kwam het ter sprake in het Europees Parlement. FEI-bestuurder Harald Müller nam er het woord, geruggensteund door parlementslid Hilde Vautmans, jumpingruiters Bert Prouvé en Boy-Adrian Van Gelderen, evenementorganisator Christophe Ameeuw en Frédéric Bouix, de directeur-generaal van de Franse hippische federatie (FEF). Onderwerp van gesprek was opnieuw de nood aan duurzame oplossingen om de ecologische impact van hippische evenementen in te dijken. De FEI wil daarin een voortrekkersrol spelen, benadrukte ook Müller. Daartoe ontwikkelde de FEI onder andere het Sustainability Handbook for Event Organisers. Dat handboek kan je hier raadplegen.

Bron: GrandPrixReplay/Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.