Ga naar hoofdinhoud

FEI meldt nieuwe dopinggevallen

De FEI heeft vandaag zes gevallen waarbij verboden middelen zijn ontdekt bekend gemaakt. De ruiters zijn voorlopig geschorst vanaf de datum van kennisgeving, 5 april 2017, tot de FEI uitspraak heeft gedaan. De paarden zijn voorlopig twee maanden geschorst.

De eerste van de zes doping gevallen is het paard van de Amerikaanse Paige Johnson, Luke Skywalker. Deze combinatie kwam aan start bij CSI2 * in Wellington van 17-22 januari 2017. Bij dit paard is pramoxine gevonden, een plaatselijke verdoving die wordt toegepast op de huid. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli reed zijn merrie Sirene de la Motte van 20-26 februari in het CSI3 * in Vilamoura. In het lichaam van de merrie is alkaloïde Sparteïne gevonden. Dit heeft een stimulerend effect op het hart- en bloedvaten en de darmwerking.  Sparteïne is giftig en kan de dood veroorzaken door storing van de bloedsomloop.

Ketoprofen

Een ander positief getest springpaard is Cenerado van de Italiaan Giacomo Bassi.Deze combinatie kwam aan start bij de CSI3 * in Gorla Minore. In het lichaam van Cenerado zijn stanozolol en de pijnstiller Ketoprofen gevonden. Laatstgenoemde wordt bij mensen gebruikt  voor de behandeling van ontstekingen en pijn door artrose.

Dopinggevallen dressuur

In het weekend van 8-12 februari 2017 vielen de waarden van twee dressuurpaarden op in Wellington. Horizon van de Amerikaanse Adrienne Lyle werd positief getest, evenals Don Principe van Kaitlijn Blythe. Bij beide paarden werd Ractopamine gevonden in de voeding. In de EU is het verboden om dieren te voeden met deze stof, niet in de Verenigde Staten. Ractopamine zorgt vergrote spiervezels en verbeterde voedingsefficiëntie, maar heeft ook ernstige bijwerkingen. Zo is bekend dat varkens en runderen die zijn behandeld met Ractopamine, niet meer konden lopen, omdat ze niet meer op hun benen konden staan.

Dopinggevallen endurance

Bij de 120 km afstand rit (CEI2 *) in Trinidad werd bij El Mate van Victoria Goñis uit Uruguay positief getest op ergonovine. Dit wordt meestal gebruikt in de verloskunde, het kan ervoor zorgen dat de baarmoeder stopt met bloeden.

Bron: St. Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook