Ga naar hoofdinhoud

Gert-Jan Bruggink en Gerco Schröder zevende en achtste 1,50 m in Oldenburg

Vandaag werd de grote tour van het CSI3* Oldenburg verreden op een hoogte van 1,50 m. Deze rubriek werd gewonnen door de Duitse ruiter Philip Rüping. Gert-Jan Bruggink eindigde als zevende en Gerco Schröder eindigde direct achter hem.

Philip Rüping, die met zijn 10-jarige hengst Montender (M. v. Baloubet du Rouet) zonder strafpunten wist te eindigen in een eindtijd van 33,66 seconden, won hiermee een auto. Deze rubriek werd gesponsord door Mitsubishi Motors. In 2015 wist Gert-Jan Bruggink ook een auto te winnen in Oldenburg door de grote prijs van Oldenburg op zijn naam te zetten met zijn ruin
Vampire. Vandaag had Gert-Jan Bruggink voor deze grote tour prijs de negenjarige Chanyon gezadeld. Hij reed naar de finish in een tijd van 36,77 seconden, maar kreeg acht strafpunten en eindigde daarmee op een zevende plaats.

Gerco Schröder

Gerco Schröder kreeg slechts vier strafpunten, maar deed er iets langer over om door de finish te rijden met Glock’s Zaranza. Hij had hiervoor 59,16 seconden nodig. Hierdoor werd hij achtste en eindigde hij direct achter zijn landgenoot Gert-Jan Bruggink.

De nummers 2, 3 en 4

De Ier Cameron Hanley werd in 2011 nog gezegd dat hij nooit meer zou kunnen paardrijden. Inmiddels zeker 17 operaties aan zijn knie verder weet hij tweede te worden in de CSI3* 1,50 in Oldenburg met zijn paard Quirex door foutloos te rijden in een tijd van 33,72 seconden. De derde prijs ging naar de Zweedse amazone Nicole Persson met, haar 9-jarige afstammeling van de hengst Sandro Boy, Sagolda. Haar eindresultaat was nul strafpunten in 34,36 seconden. Meredith Michaels-Beerbaum was de snelste viervoeter in een tijd van 33,24 seconden met de 8-jarige Calle 67. Zij werd vierde in het eindklassement.

Nederlanders

De overige Nederlanders in deze grote tour rubriek waren Lisa Nooren met VDL Groep Centora De Wallyra. Haar resultaat was vier strafpunten in een tijd van 62,67 seconden. Jens van Grunsven met Cika en Marc Houtzager met Mr. Europe hebben beiden hun springparcours niet afgemaakt.

Bronnen: Paardenkrant-Horses.nl en Global Champions Tour

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook