Ga naar hoofdinhoud

Jan Pieter Weenink wint GP Harich

Jan Pieter Weenink met Custom Zadels Tobias (v.Jazz)

Jan Pieter Weenink schreef vandaag in Harich de Grand Prix op naam met zijn Custom Zadels Tobias. Met een score van 68,15% wist hij Annemieke Vincourt en Willy Wonka (v. Jazz) (63,55%) ruimschoots voor te blijven. In de Lichte Tour waren er oranje linten voor Linda van der Hauw met Acapulco (68,36%) en Marc-Peter Spahn met Topper (v. Rousseau) (63,8%). Kenna Bakker won 's ochtends beide ZZ-Zwaar proeven met Binck en sluit daarmee haar ZZ-Zwaar periode winnend af. 's Middags wonnen Maaike Hofman en Polansky (62,14%) en Hennie Roffel met Arcadia's Calanta (64,14%) een proef. 

Voor Wedstrijdcommissie Manege Gaasterland was dit de allereerste keer dat ze een subtopwedstrijd organiseerde. Dit tot groot genoegen van Prix St. Georges winnares Linda van der Hauw: “Het was hier heel fijn rijden! Mijn doel met Acapulco was om hem losser te houden en beter bij me te houden tijdens de proef. Dat is goed gelukt. In het lijntje appuyeren, wissel, appuyeren, wissel wilde hij even voor me uit gaan wisselen en toen had ik zoiets van ‘je wacht maar even jongen’. Daardoor was hij even ene beetje beledigt en iets stout, maar ik kon hem heel snel weer corrigeren en aan het been zetten en toen was het eigenlijk vrijwel meteen opgelost. Daar was ik vooral heel blij mee. Hij kan namelijk ook wel eens wat blijven hangen in die spanning.”
Ilona Moeken werd tweede met Clothilde Rt, vooral vanwege haar stoere drafgedeelte. In de galop had de jury graag meer sprong gezien. Hennie Roffel, die derde werd met Citha Utopia, liet hele mooie dingen zien.Jurylid Patricia Wolters: “Dit is echt een geweldig dier met een fantastisch achterbeen. Dit paard heeft zo veel power in de achterhand dat het nog moet leren om dat in goede banen te leiden zodat Hennie het voor kan laten doorvloeien.”

Duidelijke winnaar

In de Grand Prix stak Jan Pieter Weenink met kop en schouders boven de rest uit. Vrijdag werd hij met Custom Zadels Tobias nog derde in Haaksbergen, in Harich deed hij er een schepje bovenop wat resulteerde in de overwinning. Jurylid Dirk de Haas: “Jan Pieter reed een hele degelijke proef met veel harmonie en een hele correcte piaffe-passage tour. Wel mocht het allemaal wat impulsiever voor hogere scores.” Vincourt, die tweede werd, reed met Willy Wonka ook zeker een zeer correcte proef, maar liet nog punten liggen in de piaffe. “Deze is echt nog te veel voorwaarts”, aldus De Haas. “Ze rijdt de Grand Prix goed door maar het mag allemaal nog wat meer van de hand af en gemakkelijker.”

Jeugd aan bod

Op verzoek van Van der Hauw waren er ook rubrieken voor de jeugd uitgeschreven. Bo Oudhof won met Colt Sollenburg, voorheen gereden door Fieke Houwen, de landenproef bij de junioren. Met 65,14% wist ze Mylene Spaak met Ziteldo net voor te blijven. Jurylid Patricia Wolters roemde vooral de elegante en harmonieuze proef van Oudhof, maar benadrukte dat Spaak ook zeker een hele nette proef reed. De individuele proef werd gewonnen door Fabienne Heikens en Soleige Angusch (v. Special D) met 64,93%. Dirk de Haas vond het een paard met drie zeer correcte, fijne gangen die alleen wat meer ruggebruik zou mogen tonen en meer lengtebuiging voor hogere scores.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/ De Paardenkrant

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook