Ga naar hoofdinhoud

Jordan MacPherson zegeviert in zware 1,50m-proef

Foto Sportfot

De met 34.000 dollar gedoteerde 1,50m-rubriek op het Winter Equestrian Festival in Wellington werd gisteren gewonnen door Jordan MacPherson met Piccobello du Val de Geer. Slechts drie combinaties wisten door te dringen tot de barrage, waarin MacPherson de enige foutloze was. Opvallend was dat twee van de drie barragepaarden nazaten zijn van de tophengst Kannan.


Jordan MacPherson reed zijn Kannan-nakomeling Piccobello du Val de Geer in 41,65 seconden naar de overwinning en pakte de hoofdprijs van ruim 11.000 dollar. De Ier Darragh Kenny deed zijn uiterste best om MacPherson van de overwinning te weerhouden, maar met Prof de la Roque (v. Kannan) kreeg de Ier vier strafpunten in een tijd van 40,50 seconden. De Britse Amanda Derbyshire reed haar Grandeur-nakomeling Attack II in 41,97 seconden naar plek drie en liep in de barrage ook 4 strafpunten op.

Het 1,50m in Wellington bleek gisteren een uiterst zware proef: slechts drie combinaties kregen minder dan vier strafpunten. Snelste vierfouter werd de Ierse topruiter Shane Sweetnam, die met Diktator van de Boslandhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) in 73,62 seconden op een vierde plek kwam. Jimmy Torano werd vijfde, voor Lauren Houg en Alvaro de Miranda.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook