Ga naar hoofdinhoud

Leopold van Asten tweede in GP Mannheim

Leopold van Asten met Zidane. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Van Asten doet goede zaken in Mannheim. De ruiter van Stoeterij Duyselshof behaalde de afgelopen dagen diverse hoge klasseringen. Maar hij greep in deze Grote Prijs met VDL Groep Zidane  net naast de eerste plek. De winst was voor Henrik Griese met Comtessa (v. Contendro). Lauren Hough sloot de top drie af met de merrie Ohlala (v. Orlando).

Van Asten en zijn donkerbruine ruin waren een van de zes combinaties die terug mochten komen voor de barrage. Met een tijd van 43.43 gingen ze 0.67 seconden langzamer door de finish dan de winnaar,  Duitse concurrent Griese. Zonde, want zondag moest Leopold, eveneens met VDL Groep Zidane, in het Championat van Mannheim de winst ook al uit handen geven aan een Duister, Hans Dieter Dreher met Colore (v. Contender).

De Amerikaanse Lauren Hough pakte de derde plaats in deze GP over 1.55m. Met een miniem tijdsverschil, in 43.48 seconden. Caroline Nicolas met Mozart de Beny (v. Timorrak des Isles) uit Frankrijk werd vierde in 43.65, gevolgd door Meredith Michaels-Beerbaum met Atlanta (v. For Pleasure). Zij waren de snelste vierfouters in deze barrage.

Marc Houtzager en Sterrehof’s Ushi (v. Vigo d’Arsouilles) zagen in het basisparcours maar liefst vier balken vallen en kregen daar bovenop nog een tijdfout waardoor ze onderaan in het klassement eindigden.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook