Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Ruitersportwinkel-verkiezing bekend

De winnaars op een rij. Foto: www.idphotos.nl
De winnaars van de Horses Ruitersportwinkel van het Jaar-verkiezing zijn vanavond bekendgemaakt in het Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel. De award voor beste grote winkel ging naar Drunens Ruiterhuis en de prijs voor beste kleine winkel was een prooi voor Ruitershop Boxmeer. De Paardendrogist kwam bij de webshops als beste uit de bus en Ruiter & Dier Zeeman won de award in de nieuwe rubriek start-ups.

Webshops

De award in de categorie webshops ging naar De Paardendrogist. Deze webshop won al meerdere malen deze verkiezing voor ruitersportwebshops en stond dit jaar zowel bij de consument als de mysteryshopper op één.
De Paardendrogist staat bekend als specialist voor de gezondheid en welzijn van paarden en blijft het serviceniveau verbeteren. Klanten kunnen er online shoppen met veel gemak waarbij De Paardendrogist veel informatie geeft. De webshop biedt smaakgarantie op het huismerk, kwalitatieve producten, digitale ‘live’ passervice via de app én deskundig advies.
Op de vraag of het winnen van deze verkiezing al begint te wennen, antwoordt Manuela Lekkerkerker van De Paardendrogist: “Nee, het is altijd weer spannend! Zeker omdat we nu middenin een verhuizing zitten. We hadden het echt niet verwacht.”
Op nummer twee in deze rubriek eindigde Minihorseshop, die zich richt op minipaarden en Shetlanders. De webshop van HypoStore werd derde.

Start-ups

Ruiter & Dier Zeeman, gevestigd in de Noord-Hollandse plaats Winkel, sleepte de award binnen in de categorie start-ups. Deze rubriek is nieuw dit jaar en speciaal opgezet voor winkels en webshops die minder dan 5 jaar bestaan.
Ruiter & Dier Zeeman is een speciaalzaak voor iedere ruiter: van manege- tot Grand Prix-ruiter. Deze megastore voor ruiter- en dierenspeciaalzaak producten heeft een overzichtelijke, ruime ruitersportafdeling. De deskundige medewerkers zijn klantvriendelijkheid en hebben service hoog in het vaandel staan.
Eigenaresse Nicole Ros reageert vol verbazing: “Wat een verrassing, we zijn pas sinds 1 januari open en zaten ook nog eens middenin een verbouwing!”
De webshop HorseFitShop, dat een zeer uitgebreid assortiment supplementen en topkwaliteitsartikelen biedt, werd tweede bij de start-ups. Als derde eindigde Ruiterhuys Groenendaal, dat gevestigd is op het mooie terrein van Stal Groenendaal in Bunschoten.

Kleine winkels

In de categorie kleine ruitersportwinkels kwam Ruitershop Boxmeer als beste uit de bus. Deze winkel vergaarde verreweg de meeste stemmen in deze rubriek.
Ruitershop Boxmeer biedt een bijzonder uitgebreid assortiment. Het ervaren team van medewerkers adviseert en begeleidt iedere klant van het begin tot het eind bij hun aankopen. Ruitershop Boxmeer heeft ook een webshop.
Eigenaresse Sylvia Verberkt vertelt hoe de winkel zoveel stemmen wist te vergaren: “We hebben echt extra aandacht gegeven aan onze nominatie in deze verkiezing. We hebben het gepromoot in de winkel met een rolbanner en op facebook én mooie prijzen verloot onder de stemmers.”
De tweede plaats ging naar Ruiterstad, een ruitersportwinkel in Oirschot waar kwaliteit, service, kennis en aandacht voor de klant vooropstaan. Zalda Ruitersport, gevestigd in het Limburgse Cadier en Keer, bemachtigde de derde plaats.

Grote winkels

Drunens Ruiterhuis mocht de award van de categorie grote ruitersportwinkels in ontvangst nemen. Deze winkel uit Drunen won voorheen al eens in deze verkiezing, maar kon de jaren daarna niet op tegen Epplejeck. Nu stond Drunens Ruiterhuis weer bovenaan door een uitmuntende jurybeoordeling en een groot aantal consumentenstemmen.
Drunens Ruiterhuis biedt royale collecties en veel maatwerk van onder meer zadels, laarzen, helmen en wedstrijdjasjes. De medewerkers zijn klantvriendelijk, deskundig en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Tevens heeft het Drunens Ruiterhuis drie zadelpassers.
“Echt geweldig om de nummer één plek weer terug te hebben!”, reageert eigenaar Tom Ruisbroek emotioneel. “Ik was toch wel flink gespannen! We hebben er met z’n allen hard aan gewerkt en veel aandacht aan onze nominatie besteed, maar dat hadden we de andere jaren ook gedaan! Dus we zijn heel blij dat we nu weer gewonnen hebben.”
Epplejeck, met megastores in Amersfoort, Bennebroek, Breda, Den Haag, Drachten, Eindhoven, Groningen, Heemskerk, Nieuwegein, Rotterdam én Zwolle, sloot aan achter Drunens Ruiterhuis en werd tweede. Als derde eindigde Ruitersport Equidrôme te Venlo.

Uitleg

Deze vierde editie van de Horses Ruitersportwinkel van het Jaar-verkiezing heeft een nieuwe opzet gekregen. Organisator Eisma Horsesmedia, uitgever van Bit, Dressuur en Paardenkrant-Horses.nl, is gaan samenwerken met verschillende partners. Zodoende zijn nu de vooraanstaande paardensportmerken Pikeur, Eskadron, Roeckl, Leovet, Harry’s Horse, BR, Anky, Schockemöhle Sports, Tonics, Uvex, Kingsland, Esperado, NAF, USG en RSL verbonden aan deze verkiezing. Met deze samenwerking is het mogelijk gemaakt om de winkels geheel vanuit de markt te nomineren.
Tot de partners van de verkiezing behoren verder HAS Hogeschool en Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel.

In de Horses Ruitersportwinkel van het Jaar-verkiezing zijn in totaal zijn 32 winkels en webshops genomineerd, die verdeeld over 4 categorieën kans maakten op de award Horses Ruitersportwinkel van het Jaar 2016/2017. Van 10 februari tot en met 1 april 2017 konden consumenten en paardenliefhebbers stemmen op uw favoriete ruitersport(web)winkels. Daarnaast is elke winkel bezocht door een mysteryshopper, die de winkel/webshop aan de hand van een scoreformulier beoordeeld heeft. De consumentenstemmen en jurybeoordeling samen bepaalden de winnaars per categorie.

Winnaars ruiterarrangement

Eisma Horsesmedia heeft onder de stemmers van de ‘Horses Ruitersportwinkel van het Jaar Award’ twee ruiterarrangementen bij het paardenhotel van Van der Valk Hotel Apeldoorn-De Cantharel verloot. Dit arrangement bestaat uit:
– Een overnachting voor twee personen
– Diner met live-cooking en ontbijt
– 2 luxe paardenboxen
– Inclusief alle faciliteiten van het Paardenhotel

De winnaars zijn:
Anouk van Egmond
Ellen van der Wal

De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

>> Lees meer over de winnende winkels.

Bron: Horses.nl

2 reacties op “Winnaars Ruitersportwinkel-verkiezing bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.