Ga naar hoofdinhoud

Meer kracht en minder druk leveren ultieme 10 op

Fieke Houwen ontving een 10 voor de middendraf met Zweed. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Fieke Houwen won vanmiddag met overmacht de Intermédiaire I in Oirschot. Ze nam bewust geen deel aan de selectiewedstrijden voor de kampioenschappen maar nam de tijd om haar paard sterker te maken en zelf met minder druk op wedstrijd te gaan. Het resultaat was vandaag een totaal van 72,30%, met de ultieme 10 voor de middendraf.

De imposante vos Zweed (v. Scandic), met een stokmaat van rond de 1.80m, liep niet eens een foutloze proef. “Er zat een taktfoutje aan het einde van de uitgestrekte draf en in de serie om de twee ging het even mis. Wat er gebeurde, weet ik eigenlijk niet, maar ineens zat er een galopsprong teveel tussen. Maar de meeste dingen gingen heel fijn. Daarin merk ik dat Zweed meer kracht heeft gekregen. Hij is natuurlijk heel flink en beweegt heel groot, wat veel kracht kost. Voorheen kon ik na een heel goed drafgedeelte merken dat hij wat moe werd. Dan lukte het in galop niet meer zo. Na twee seizoenen Prix St. Georges heb ik hem daarom even thuis gehouden. Rustig doortrainen en ook het zwaardere werk erbij pakken, daar ontwikkelde hij ook kracht mee. Nu lukt het me om die expressie en ontspanning in de hele proef vast te houden. Misschien ligt het ook wel aan mij, nu ik met een andere instelling op wedstrijd ga. Teveel je best doen is ook niet goed. Ik ga nu niet meer op wedstrijd om echt te pieken, maar meer als verlengde van de training. Kijken waar ik sta. Dus van beide kanten zit er wat minder druk,” lacht de Limburgse. Hoewel haar ouders en broer fanatiek in de paarden werkzaam zijn, koos Fieke voor een baan als radiologisch laborante en blijft het paardrijden voor haar hobby. Trainen doet ze voornamelijk met haar moeder Trudi en verder wordt ze begeleid door Alex van Silfhout. Behalve Zweed rijdt Fieke nog enkele getalenteerde wedstrijdpaarden.

Als tweede mocht Leontien Raijmakers opstellen, die met Winnetou D (v. Obelisk) bijna 68% binnenhaalde.

PSG weer voor Schelstraete

In de Prix St. Georges was Jonna Schelstraete opnieuw niet te kloppen. Haar met veel techniek dravende Cupido (v. Tuschinski) danste dit keer naar net geen 70%. De combinatie is geplaatst voor zowel de Halve Finale van de Subtop als voor Jumping Amsterdam.  Ook de derde prijs was voor de Gemondse, ditmaal met Sambuca (v. Sir Oldenburg), waarmee ze 65,99% liet noteren. Tussen deze paarden nestelde zich de Japanse Kazuki Sado op de tweede plaats. In 2009 kocht hij de OO Seven-nazaat Urban Legend en vandaag behaalde de combinatie een score van 67,70%.

In de eerste groep ZZ-Zwaar waren er prijzen voor Famke Slegers en Ubellie (v. Negro). In de eerste proef werden ze derde met 63,57%, maar in de tweede proef kwam het duo op kop met 64,29%. De eerste proef werd gewonnen door Evelyn Kotting met Royal Chica Bo (v. Royal Dance). Zij behaalde 64,43%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.