Ga naar hoofdinhoud

New Forest-icoon Brummerhoeve’s Boss overleden

Noordhofs Surprise (Brummerhoeves Boss x Valentino)

De legendarische New Forest-dekhengst Brummerhoeve's Boss is niet meer. Dat meldt eigenaar Hannes Brummer op zijn website. De iconische ponyhengst is 27 jaar geworden. 

“Boss kan gezien worden als de beste New Forest hengst die het stamboek ooit gekend heeft”, schrijft Brummer, “Niet alleen in zijn eigen prestaties Z2 internationaal dressuur B-kader, Z springen, M samengesteld en aangespannen. Zijn sterke bewegingsmechanisme wat hij doorgaf aan zijn nakomelingen. Waar vele kampioenen hun voordeel hebben behaald. Zowel bij de hengsten als de merries. Niet te vergeten zijn gouden karakter. De EK ruiters Suzanne Coppes, Michelle en Chantal van Lanen, Kimberley de Jong, hebben van Boss veel geleerd. Boss leeft voort in zijn nakomelingen.” Momenteel zijn er nog acht goedgekeurde hengsten die het bloed van Boss voeren, waaronder zijn opvolger Noordhof’s Surprise (foto).

Bron: Brummerhoeve.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook