Ga naar hoofdinhoud

Nummer twee Grand National 20 dagen geschorst

Jockey David Bass, die met The Last Samurai tweede werd in de Crabbie’s Grand National op 9 april, is 20 dagen geschorst vanwege zweepmisbruik. Dat meldt Horse & Hound.

De stewards van renbaan Aintree hebben het misbruik gemeld aan de British Horseracing Authority. Bass is de afgelopen zes maanden maar liefst vijf keer geschorst (2 tot 6 dagen) vanwege het misbruik van de zweep. Hij is nu voor een totaal van 20 dagen geschorst.

De schorsing loopt van 29 april tot 13 mei en zes dagen zijn uitgesteld tot na 13 juli. Volgens een woordvoerder wordt er bij schorsing door zweepgebruik standaard een derde van de schorsingsperiode uitgesteld. Hij legde uit dat de zweepregels zijn er om te proberen en verandering teweeg te brengen in rijstijl, zodat de uitgestelde straf fungeert als een pressiemiddel in de hoop gedragsverandering te bewerkstelligen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Horse & Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook