Ga naar hoofdinhoud

Paarden toch verloot, ondanks verbod

Ponymarkt

De Dierenbescherming is na onderzoek tot de conclusie gekomen dat paarden en pony’s ondanks een verbod nog altijd verloot worden. Een aanscherping van de wet ligt al klaar, maar is vanaf 1 januari pas officieel van kracht. Deze aanscherping bepaalt dat ook het verloten van tegoedbonnen verboden is.

De Dierenbescherming ontdekte dat op paardenmarkten in onder andere Vriezenveen, Rijnsburg en Valkenburg verloting plaatsvond van een pony of een tegoedbon. Een rechter heeft zich vorig jaar al uitgesproken tegen het gebruik van tegoedbonnen. Toen ging het om een manegehouder in Assendelft die een waardebon voor één van zijn paarden verlootte.

De Dierenbescherming vreest dat verloting van levende dieren leidt tot verwaarlozing. Volgens beleidsmedewerker Marcel Reijnen kan iedereen op deze manier zomaar aan een dier komen, ook als diegene er de ruimte of kennis niet voor heeft. De Dierenbescherming roept op om bij het landelijk meldpunt 114 melding te maken als er sprake is van verloting.

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren hoopt dat de staatssecretaris strenger toezicht zal houden. Ouwehand: “Het was al verboden toen er een omweg werd bedacht met waardebonnen. Daarna zei de rechter dat het niet mag en werden de regels aangescherpt, en toch blijven sommige blijven figuren in de paardenwereld het doen. Het is niet voor niks verboden.”

Bron: Horses / Spits

Eén reactie op “Paarden toch verloot, ondanks verbod

  • MJ Kochx

    Tja, bij Manege De Delft in Assendelft hebben ze ook een ‘oplossing’ gevonden … verloting gaat door met de verplichting om de desbetreffende pony een jaar op het bedrijf gestald te houden … knappe marketing truc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook