Ga naar hoofdinhoud

René Mosman (63) plotseling overleden

Gistermiddag is op 63-jarige leeftijd onverwacht René Mosman overleden. De Enschedese makelaar was van 1996 tot en met 2004 voorzitter van het bestuur van Military Boekelo. Met René Mosman is een zeer gedreven bestuurder overleden.

René Mosman volgde in 1996 Gerard Schoonhagen als voorzitter op. Hij was al vanaf de eerste editie (in het Tesinkbos) van wat later ‘Military Boekelo’ zou gaan heten betrokken bij de organisatie. Begonnen als hindernishulp en cateringmedewerker, ontwikkelde hij zich tot ‘burgemeester van het strodorp’.

“Dit is een enorme klap, dit komt bij ons heel hard aan”, reageert Robert Zandstra, de man die René Mosman in 2004 opvolgde als voorzitter van Military Boekelo. “We zijn met ons evenement hard op weg naar het 50-jarige bestaan. De status die Military Boekelo nu heeft is niet te danken aan het zittende bestuur, maar aan al die besturen en medewerkers die ons zijn voorgegaan. En daar heeft René een enorm belangrijke rol in gespeeld. Decennia lang als medewerker en tien jaar lang als bestuurslid heeft hij zich met een geweldige ‘drive’ ingezet voor Boekelo. René was één bonk energie die een stevig handje heeft meegeholpen om ons evenement op de kaart te zetten.”

Behalve in de paardensport was Mosman ook in de hockeywereld actief. Hij was jarenlang bestuurlijk betrokken bij de Enschedese Hockey Vereniging en manager van Heren-1.

Thuis in Usselo heeft René’s vrouw Ineke Mosman een zeer succesvolle fokkerij van spring- en dressuurpaarden. Onder meer Luidam, Scandic en Ovidius zijn door de familie Mosman gefokt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook