Ga naar hoofdinhoud

Rio 2016 Beerbaums laatste Spelen?

Ludger Beerbaum. Foto: De Paardenkrant

Na bijna dertig jaar het gezicht van de Duitse springsport te zijn geweest, sprak Ludger Beerbaum in een interview met de Duitse krant Bild over zijn eventuele pensioen. De 49-jarige topruiter vertelde dat na de Olympische Spelen2016  in Rio de Janeiro hij zijn carrière weleens kon beëindigen.

“De Olympische Spelen 2016 in Rio vormen het grote doel. Daar wil ik nog heen. En daarna is het wellicht over.” Bondscoach Otto Becker zou bang zijn dat er een gat valt na die Olympisch Spelen. Meerdere ruiters zouden van plan zijn te stoppen. Beerbaum wuift dat weg. “Die andere topruiters zijn nog lang niet zo oud als ik. Marcus Ehning, Marco Kutscher en Christian Ahlmann zullen echt niet allen tegelijk ophouden. In de springsport kun je gelukkig erg lang meedraaien aan de top. Daar hoef je niet per se dertig voor te zijn.”

Bron: Horses / Bild

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook