Sneekes vijfde en Akkerman zevende in wereldbekerfinale voltige - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Sneekes vijfde en Akkerman zevende in wereldbekerfinale voltige

Carola Sneekes
Carola Sneekes behaalde afgelopen zondag een vijfde plaats in de wereldbekerfinale voltige in Braunschweig. Debutant Koen Akkerman behaalde een knappe zevende plaats.

In deze finale stonden de beste voltigeurs van het wereldbeker seizoen aan de start. In een wedstrijd over twee ronden werd gestreden om de titel. Bij de dames ging de eindoverwinning naar Anna Cavallaro uit Italië (8,972). Nicolas Andreani uit Frankrijk (8,829) wist bij de heren de titel in de wacht te slepen.

Zowel Carola Sneekes als Koen Akkerman lieten in beide rondes zien dat ze een plaats in deze finale waard zijn. Akkerman startte net als in Bordeaux op het ervaren Zwitserse paard Luk en wist de goede vorm van Bordeaux vast te houden. Akkerman scoorde overall een 7,877 (7e).
Sneekes startte op Nolan, het paard waarmee ze ook de wedstrijd in Parijs wist te winnen. Samen behaalden ze een eindscore van 8.198 en daarmee de 5e plaats.

Na deze mooie ervaringen in de wereldbeker maken beide voltigeurs zich nu op voor het reguliere internationale wedstrijdseizoen met als doel plaatsing voor de Europese Kampioenschappen in Oostenrijk komende zomer.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook