Ga naar hoofdinhoud

Topjockey Pat Eddery plotseling overleden

Oud-topjockey Pat Eddery is vanochtend op 63-jarige leeftijd plotseling overleden. Eddery was in zijn actieve carrière elf keer 'champion jockey'. Hij schreef meer dan 4600 overwinningen op zijn naam, waarvan viermaal die van de Prix de l'Arc de Triomphes. In 2003 stopte hij als jockey en zette hij zijn carrière als trainer voort. Recentelijk was Eddery voornamelijk in het nieuws vanwege alcoholverslaving, familieperikelen en zijn 24-jaar jongere vriendin.

De Ierse Eddery trok op 21-jarige leeftijd zonder geld naar Engeland en groeide in de volgende decennia uit tot één van de meest succesvolle jockeys uit de geschiedenis. Met 4632 overwinningen staat hij meer dan 100 wins boven levende legende Lester Piggot, die onlangs nog zijn 80e verjaardag vierde.

In 2003 beëindigde hij zijn sportieve carrière om zich toe te leggen op het trainen van renpaarden. Enkele jaren later verliet Eddery’s vrouw hem na 25 jaar huwelijk. In 2010 sleepte Pat Eddery’s broer Paul –eveneens jockey– hem voor de rechter nadat Eddery hem had ontslagen. In de Britse pers werd vervolgens breed uitgemeten hoe de 24-jaar jongere vriendin van Pat Eddery als een ware splijtzwam de familie uiteendreef.

Later dat jaar werd bekend dat Eddery leed aan een depressie en een alcoholverslaving en daarvoor in een afkickkliniek was opgenomen.

Eddery laat uit zijn eerste huwelijk twee dochters en een zoon na. Over de doodsoorzaak is vooralsnog niets bekend.

Bron: Horses/Daily Mail/ The Telegraph

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook