Trainer bestraft wegens doping paard

Een dopinggeval komt trainer Frank Westerveld uit Ureterp duur te staan. Hij moet een boete van 2.000 euro betalen, waarvan 1.000 euro voorwaardelijk, zo meldt de Leeuwarder Courant. Daarnaast bestraft het tuchtcollege van de Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) hem met een voorwaardelijke intrekking van zijn trainersvergunning. De proeftijd bedraagt twee jaar. De straf is gelijk aan de eis.

Een paard dat door Frank Westerveld werd getraind, James Vrijthout, testte positief op een ontstekingsremmer na een gewonnen koers. Op 2 november was de draver op een Belgische veiling gekocht door Casper Veldink, tevens de eigenaar van het Wolvegaster drafcentrum Victoria Park. Diezelfde Veldink reed James Vrijthout tien dagen later naar de bloemen, waarna de dopingtest volgde.

Vorige eigenaar

Drie weken geleden betoogde Westerveld dat de draver het verboden middel bij de vorige eigenaar toegediend moet hebben gekregen. Achteraf, zei hij, had hij langer moeten wachten met het in koers brengen van James Vrijt-hout.

Altijd verantwoordelijk

Het tuchtcollege ziet geen verzachtende omstandigheden en stelt dat een trainer altijd verantwoordelijk is voor de paarden die hij klaarstoomt voor een race.

Bron: LC

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.