Ga naar hoofdinhoud

Trainer bestraft wegens doping paard

Een dopinggeval komt trainer Frank Westerveld uit Ureterp duur te staan. Hij moet een boete van 2.000 euro betalen, waarvan 1.000 euro voorwaardelijk, zo meldt de Leeuwarder Courant. Daarnaast bestraft het tuchtcollege van de Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) hem met een voorwaardelijke intrekking van zijn trainersvergunning. De proeftijd bedraagt twee jaar. De straf is gelijk aan de eis.

Een paard dat door Frank Westerveld werd getraind, James Vrijthout, testte positief op een ontstekingsremmer na een gewonnen koers. Op 2 november was de draver op een Belgische veiling gekocht door Casper Veldink, tevens de eigenaar van het Wolvegaster drafcentrum Victoria Park. Diezelfde Veldink reed James Vrijthout tien dagen later naar de bloemen, waarna de dopingtest volgde.

Vorige eigenaar

Drie weken geleden betoogde Westerveld dat de draver het verboden middel bij de vorige eigenaar toegediend moet hebben gekregen. Achteraf, zei hij, had hij langer moeten wachten met het in koers brengen van James Vrijt-hout.

Altijd verantwoordelijk

Het tuchtcollege ziet geen verzachtende omstandigheden en stelt dat een trainer altijd verantwoordelijk is voor de paarden die hij klaarstoomt voor een race.

Bron: LC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook