Ga naar hoofdinhoud

Vrijwel overal 70% of meer voor winnaars subtop Hoogerheide

Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Zaterdag werd bij de Wolfshoeve in Hoogerheide een kleinschalige subtopwedstrijd georganiseerd. De kwaliteit was echter opvallend. De winnaars van vrijwel elke rubriek, op één ZZ-Zwaar rubriek na waar de winnaar 69,71% scoorde, reden allen 70% of meer bijeen. 

Het ZZ-Zwaar, een rubriek waar een groot deel van de deelnemers toch veelal met moeite aan een winstpunt komt, werd tweemaal gewonnen door Jeroen Okkema en Hyatt. In de eerste proef kwam het gemiddelde van Okkema net niet op 70% uit, namelijk 69,71%, maar in de tweede proef scoorde hij maar liefst 71%. Daarmee was hij over beide proeven veruit de sterkste deelnemer. Loes van Gils werd in de eerste proef namelijk tweede met Davinci met 65,14% en Mariëlle Hoefsmit bezette een tweede stek in de tweede proef door Heavenly Charming (v. Charmeur) naar 65,71% te sturen. Voor de derde plek wisselden de dames Hoefsmit en Van Gils tevens stuivertje.

De Laat veruit de beste

In de Prix St. Georges sprongen Aniek de Laat en Endyrava eruit. Met een hele solide proef kwam het duo onbetwist op de eerste plek bij beide juryleden. Hun score kwam uit op 71,18% en daarmee nam De Laat een voorsprong van meer dan 7% op Debbie Offermans die tweede werd met Avec Espoir (64,12%).

Drukte voor Van Bedaf en Rockx

Bij de jeugd verschenen vijf combinaties aan de start, waarvan Thalia Rockx twee paarden voor haar rekening nam, net als Chiel van Bedaf. Met Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) won Rockx de rubriek met 70,22%, met Entertainer de La Fazenda viel ze buiten de prijzen en werd ze vierde met 66,47%. Chiel van Bedaf en Fernando eindigde als tweede met 67,27% en als derde met Floris (66,59%).

Uitslag subtop Hoogerheide

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.