Ga naar hoofdinhoud

Weer kopposities voor Jennifer Sekreve in Lichte Tour

Jennifer Sekreve met San Siro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jennifer Sekrève heeft haar Lichte Tour-paarden San Siro en Ferrero lekker aan het lopen. Afgelopen weken eindigde ze vrijwel steevast bovenaan, en ook vandaag op de subtopwedstrijd in Nunspeet was ze niet te kloppen. Ze eiste zowel de eerste als tweede plek op.

Doordat in Nunspeet de Prix St. Georges en Intermédiaire I in handicap werden verreden, was de amazone vooral concurrent van zichzelf. Met San Siro, die ze thuis al rustig aan het voorbereiden is op de Zware Tour en spelenderwijs al wat piaffe en passage meepakt, reed de amazone een Intermédiaire-proef die goed was voor de winnende 70,74%. Met Ferrero werd Sekrève tweede. Hun Prix St. Georges-proef was goed voor 68,31%. Kiki Pols werd derde met Esprit met haar Prix St. Georges proef (65,88%). In de Intermédiaire I scoorde Pols 65,29% en dat was goed voor een vierde plek, net buiten de prijzen.

Stiemer op eenzame hoogte

In het ZZ-Zwaar sloeg Sem Stiemer een dubbelslag met de door zijn oma gefokte Umbra. In de eerste proef slopen nog een paar kleine foutjes en kwam de score uit op 67,79%, maar in de tweede proef had Stiemer de merrie er echt fijn aan staan en werd hun proef beloond met 69,93%. Hiermee stond de ruiter in deze tweede proef haast 10% los van de nummer twee, Esmee Pool met Duke, die uitkwam op 60,36%.
Bij de jeugd viel Stiemer tevens in de prijzen. Met zijn toppaard Waldemar werd hij tweede (69,93%) bij de Young Riders. De winst ging hier naar Kimberly Pap met Vloet Victory. Pap kwam uit op een score van 72,42%.

Van der Schaft wint Zware Tour

In de Zware Tour verschenen slechts twee amazone aan de start. Romy van der Schaft reed met Be Painted, die ze al van jongs af aan onder het zadel heeft, de hoogste score bijeen. Haar Intermédiaire II-proef was goed voor 66,54%.

Uitslagen subtop Nunspeet.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook