Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekerseizoen voltige van start

Komend weekend gaat het wereldbekerseizoen voltige van start in München. Daarna volgen wedstrijden in Parijs, Salzburg en Leipzig. Aan de finale mogen de beste zes dames en heren deelnemen. De finale is van 7 tot 9 februari in Bordeaux. Dit jaar hebben veel Nederlandse voltigeurs zich weten te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden.

Koen Akkerman heeft afgelopen jaar al geproefd aan de wereldbekerwedstrijden en zet dit jaar in op het behalen van een finale plaats bij de heren. Koen zal aan alle vier de wedstrijden deelnemen. “Ik heb de beschikking over meerdere paarden en zo kan ik ze ervaring laten opdoen op dit niveau.” Kevin van Kershaver heeft van de organisatie in München een wildcard gekregen.

Esther Sneekes heeft vorig jaar met een wildcard aan twee wereldbekerwedstrijden mee mogen doen en heeft zich nu op basis van het wedstrijdseizoen geplaats. Zij neemt deel aan de wedstrijden in Parijs en Leipzig. Ze heeft veel zin in de wedstrijden. “Ik ben een nieuwe kür aan het trainen en ik hoop deze in Parijs te kunnen laten zien.”

Cindy Sneekes en Roxanne Ruigrok debuteren dit jaar. Voor hen is deelname een mooie ervaring en hun doelstelling is op dit podium hun beste oefeningen te laten zien.

Het wereldbekerseizoen gaat aan Carola Sneekes (finaliste in 2013) vanwege een blessure voorbij. Zij richt zich op herstel van haar blessure en hoopt zich te kunnen plaatsen voor de Wereldruiterspelen volgende zomer in Normandië. Hetzelfde geldt voor EK finaliste Claire de Ridder, zij raakte in de laatste ronde van het EK afgelopen zomer ernstig geblesseerd aan haar enkel. Haar revalidatieproces vordert gestaag en zij verwacht in januari de voltigetrainingen weer op te kunnen pakken.

Bron: Horses/ KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook