Ga naar hoofdinhoud

Winnaar FEI fotowedstrijd bekend

De Portugese Ana Filipa Scarpa mag zich de winnares noemen van de FEI Solidarity World Photo Grand Prix - een fotowedstrijd die in samenwerking met Reuters was opgezet. Filipa Scarpa heeft een masterclass fotografie tijdens de Wereldruiterspelen gewonnen. 

Op het winnende portret is een Lusitano te zien, die gemoedelijk over zijn staldeur kijkt. Achter het paard straalt het zonlicht naar binnen. Filipa Scarpa nam de foto op een stoeterij in Portugal. ” Het licht was fantastisch en het paard stond perfect in het midden van de staldeur”, vetelde de amateurfotografe. “Ik heb deze foto in een fractie van een seconde genomen.”

Ook het gefotografeerde paard zal tijdens de Wereldruiterspelen te zien zijn. Deze Xisto maakt namelijk deel uit van het span van de Portugese menner Manuel Campilho Holstein.

De Nederlandse Fleur Louwe won in de categorie Studenten, met haar foto ‘perfectie’, van een paard met ingevlochten manen. “Het streven naar perfectie wilde ik uitbeelden in één beeld.” Ze maakte de winnende foto van haar eigen paard Europe: “Ik zette Europe op de vooraf bedachte plek neer en ging ervoor zitten. Ik was alleen, omdat dat het fijnst werkt voor mij, maar een helpende hand om het paard op positie te zetten was in dit geval makkelijker geweest. Thuis op de laptop was ik gelijk blij met de mooie foto’s van mijn paard, maar niet wetende dat de foto bij anderen ook zo in de smaak zou vallen!”

Klik hier voor de winnende foto’s.

Bron: Horses / St.Georg

Eén reactie op “Winnaar FEI fotowedstrijd bekend

  • eddy crul

    Proficiat juffrouw Fleur,Wat bent u bescheiden,dit is geen streven naar perfectie,MAAR DIT IS PERFECTIE.Niet alleen uw foto is grandioos,ook de gekozen titel kan niet beter matchen met de foto.Ik hoop dat deze foto nu niet stilletjes aan in de vergeethoek geraakt.
    FEI doe hier wat mee,laat deze unieke prestatie niet verloren gaan.Dank bij voorbaat.EC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook