Ga naar hoofdinhoud

Zilver voor Nederlands juniorenteam reining

Foto Lonneke Ruesink

Het Nederlandse juniorenteam eiste gisteren de zilveren medaille op tijdens het Europees Kampioenschap reining in het Italiaanse Manerbio. In de individuele strijd werden de eerste drie plaatsen verdeeld onder de Italianen, zij pakten dan ook de gouden teammedaille.

“Nederland dankt zijn zilveren medaille aan het sterke collectief dat we als team vormden”, aldus Dave Young, bondscoach van de Nederlandse reiningruiters. Daarmee doelt hij op de sterke ritten van drie van de Nederlandse teamleden, die elkaar weinig ontliepen.

Beste Nederlandse combinatie werd op de zesde plaats Zoey Kant met It’s Dun Time met een score van 208. “In de laatste voorbereiding kreeg It’s Dun Time iets last van spanning, maar Zoey bleek in staat om die spanning in de grote wedstrijdarena heel mooi af te laten vloeien. Zij scoorde vooral dankzij zeer goed gereden cirkels hoge punten bij de vijf juryleden”.

Giomani Puts eindigde op de achtste plek in de individuele klassering met Color me Cuervo op een half puntje achter Zoey. “Ook Giomani reed sterke cirkels, maar feitelijk waren al haar manoeuvres heel erg goed. Haar score was 207.5.

En met een voortreffelijke rit van Zen de Witt, die op Great Kid Whiz een score wist te behalen van 202.5, stelde Nederland het zilver met die veertiende plaats zeker”.

Alissa Leloux droeg met haar score van 197.5, waarmee ze als achttiende eindigde,  niet bij aan het teamresultaat.

Naast deze vier teamruiters kwamen ook twee individueel voor Nederland startende combinaties in de wedstrijdarena. Bo Omesreed een zeer goede proef met Royal del Cielo en eindigde met een score van 206 als negende, terwijl Famke Algera met Amarilla’s Boomerchex elfde werd met een score van 204.

Aanstaande zaterdag vindt het individuele kampioenschap plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/ KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook