Adelinde Cornelissen wint safety award - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen wint safety award

Adelinde Cornelissen en Parzival
Adelinde Cornelissen is één van de winnaars van een Craig Ferrell MD equestrian safety award. Zij won de prijs vanwege het dragen van een veiligheidshelm tijdens onder meer de FEI wereldbekerkwalificatie in Lyon en de World Dressage Masters-wedstrijden in Mechelen. “Zij is een wereldwijd rolmodel voor het dragen van een veiligheidshelm in een discipline waar het hoedje van oudsher de norm is op het hoogste niveau. Bovendien ziet Adelinde er absoluut fantastisch uit met een cap op”, geeft organisatie Riders4Helmets als verklaring.


Niet alleen Adelinde Cornelissen is winnaar van een safety award. Ook de volgende paardensporters kregen een award vanwege hun functie als rolmodel: Charlotte Dujardin, Allison Springer, Lucinda Green, Isabell Werth, Reed Kessler, Courtney King-Dye, Jacqueline Brooks, Adrienne Lyle, Kathy Slack, Megan Sparks, Tammy Sronce, Elisa Wallace, Laura Backus, Mary Miller Jordan, Scot Hansen, Meg Wade, Elizabeth Charleston en Jon Pitts.

De uitreiking van de Craig Ferrell MD equestrian safety awards is een initiatief van de Britse organisatie Riders4helmet. Zij willen het dragen van de veiligheidshelm bevorderen en andere initiatieven op het gebied van veiligheid in de paardensport aanmoedigen. De prijs is genoemd naar de voorzitter van de medische raad van de FEI, die in mei 2012 omkwam bij een polowedstrijd. In 2011 won Ferrell de prijs, die toen nog de Riders4Helmets awards heette, voor zijn inzet in veiligheidscampagnes.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook