Ga naar hoofdinhoud

PR en winst voor Adelinde en Zephyr in kür: 76,03%

Adelinde Cornelissen met Zephyr. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Adelinde Cornelissen stuurde de door haar ouders gefokte Zephyr naar de winst en een persoonlijk record in de kür in Compiègne. Met 76,035%  laat ze Denise Nekeman ruimschoots onder zich met 73,26%. Ook gisteren behaalde Adelinde al een mooie tweede plaats in de Grand Prix en eindigde net achter Hans-Peter Minderhoud.

De foutloze proef van Adelinde Cornelissen en de 14-jarige Zephyr werd beloond met een mooie score van 76,03%, de hoogste score tot nu toe voor Zephyr, die gisteren in de Grand Prix ook al naar een PR liep. Er ontstond kleine storing in de piaffe maar vooral de appuyementen, de vliegende wissels en de muziekkeuze maakten het eindresultaat ruimschoots goed.

Denise ook ijzersterk

Denise Nekeman en de Johnson-zoon Boston Sth lieten ook een ijzersterke proef zien, waarin het duo een score behaalde van 73,26%. Zijn halfbroer Ben Johnson kwam met Marlies van Baalen op een vijfde plaats. Van Baalen en Ben Johnsen behaalde een score van 71,50%. Ze lieten een steekje vallen in de vliegende wissels en de uitgestrekte stap maar desondaks zette de twee een goede proef neer.

Kleine storing in de vliegende wissels

Tommie Visser stuurde VarioHippiQue’s Vingino naar 71.065% en pakt hiermee een zevende plaats. Het duo maakte een foutje in de vliegende wissels maar herpakte zich weer met een uitstekende piaffe en de pirouettes.

Bron : Paardenkrant – Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook