Ga naar hoofdinhoud

Adrienne Lyle en Salvino maken einde aan zegereeks Peters en Suppenkasper

Adrienne Lyle en Salvino Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het CDI in het Luxemburgse Leudelange is Adrienne Lyle in de winning mood. Nadat de Amerikaanse op vrijdagavond de Grand Prix voor de kür had gewonnen met Harmony's Duval (v. Rousseau), zegevierde ze gisteren met haar WK-paard Salvino (Sandro Hit x Donnerhall) in de Grand Prix voor de Special. Met een pr versloeg Lyle Steffen Peters met de KWPN'er Suppenkasper (Spielberg x Krack C), die dit jaar alleen nog maar had gewonnen.

Met een persoonlijk record van 77.152% trok Adrienne Lylen met Salvino de overwinning in de Grand Prix naar zich toe. De twaalfjarige Salvino imponeerde met zijn piaffe en passage. Vier van de vijf juryleden zetten het paar op kop, alleen jurylid Irina Maknami vond Steffen Peters beter.

Zegereeks Peters onderbroken

Peters kreeg met de Spielberg-zoon Suppenkasper 75.087%. De proef deed in z’n geheel niet veel onder voor die van Lyle, Salvino piaffeerde alleen wat beter. Steffen Peters moest met de tweede plaats genoegen nemen, dit jaar had de Amerikaan alleen nog maar gewonnen met de KWPN’er.

Mary Hanna en Calanta

De Luxemburger Nicolas Wagner kwam op de derde plaats met Quater Back Junior (Quaterback x Bonheur) met 72%. Gevolgd door Mary Hanna op de Johnson-dochter Calanta (vm. Goodtimes) met 70.522%.

Van Es beste Nederlandse

Saskia van Es leverde een prima prestatie door zevende te worden met Elastico, ook van de hengst Johnson TN. Met haar percentage van 67.891 zat Van Es vlak achter Eyal Zlatin met Diederik van Silfhouts voormalige paard Bonzanjo (Jazz x Contango).

Gastheer Schulz wint kür

Gastheer Sascha Schulz won gisteravond de kür op muziek zijn Lusitano-hengst Dragao (v. Unico). Hij kreeg 74.68% voor zijn kür. Achter hem werden Uwe Schwanz en Hermes 134 (Blue Hors Hotline x Lanciano) tweede en Terhi Stegars met Thai Pee (Farewell III x Dormello ) derde. Voor Nars Gottmer was er een zevende plek met Dicaprio Swing (Jazz x Zebulon).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook