Ga naar hoofdinhoud

Dana van Lierop uitschieter in Roosendaal

Dressuuramazone Dana van Lierop op de galopbaan

Dana van Lierop timmert haar aan haar sportieve weg. Na de prachtige successen die ze eerder boekte met Jerich Wunschtraum, heeft ze aan Equestricons Walkuere een nieuwe topper. Van Lierop start de Romanov-dochter pas sinds eind november 2014, maar ze hebben zich al verschillende keren flink in de kijker gereden. In Roosendaal wonnen ze zaterdag de Young Riders-proef met maar liefst 72,37%. Dit was veruit de hoogste score van de dag.

“We beginnen steeds meer een team te vormen”, reageert Dana van Lierop blij, die in Roosendaal haar derde A-kaderscore neerzette. “Ze is van zichzelf best heet, maar ik kon er nu al weer meer aan rijden, dus daar ben ik heel blij mee. De jury kwam na afloop naar me toe om te zeggen dat ze het zo’n gaaf paard vinden, maar dat is ze ook. Ze geeft een heel gaaf gevoel onder het zadel en er zit nog veel meer in dan dat we nu laten zien.”
Ook bij de junioren werden mooie scores neergezet. De overwinning in deze rubriek was voor Lina Uzunhassan, die met Donna-Ray (v. United) 70,41% behaalde. De Turkse amazone heeft haar paard gestald en in training bij Dana en wordt, als zij in Nederland is, zelf getraind door de moeder van Dana, Nicolette van Lierop.
Mercedes Verwey volgde op de tweede plaats. Met Oscar-dochter Zarah noteerde ze 69,50%.

Meer controle

Karen Nijvelt zette de hoogste score neer in de gecombineerde Prix St. Georges/ Intermédiaire I. Met haar Prix St. Georges-proef noteerde zij met Undercover (v. Gribaldi) 65,26%. Tweede werd hier Leida Collins met Valladdid (v. Florett As) met 64,87%.
Danielle Houtvast pakte de zege in de gecombineerde U-25/ Inter A. Dit deed ze met Palermo H (v. Kigali) met 63,55%.
In het ZZ-Zwaar was het oranje lint voor Jenneke Overduin. Met de achtjarige Closehorses Candreo (v. Sandreo) behaalde ze 68%. “Dit was pas onze derde start op dit niveau. Ik ben heel blij met hoe het ging. Eerder wilde hij nog wel eens zelf teveel initiatief nemen, maar nu had ik al veel meer controle. Ik heb heerlijk gereden”, aldus Jenneke Overduin, die in Steenbergen haar eigen stal runt.
Suzanne van Deursen werd tweede met Sir Mahony (v. Stedinger) met 64,71%.

Uitslagen van de Inter A en U25.
Uitslagen van de Inter I en Prix. St. George.
Uitslagen van de Young Riders.
Uitslagen junioren.
Uitslagen ZZZwaar.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook