Ga naar hoofdinhoud

Springpaarden op stal bij Cathrine Dufour

Cathrine Dufour met Atterupgaards Cassidy. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bij dressuuramazone Cathrine Dufour op stal zijn twee springpaarden gearriveerd, schrijft de Deense topamazone op haar Instagram. De paarden zijn een 5-jarige en een 6-jarige afstammeling van Casall. De paarden zijn bestemd voor Dufours vriendin Rasmine Laudrup, die springamazone is.

“We kunnen nauwelijks wachten tot we ze aan de wereld kunnen laten zien”, schrijft Cathrine Dufour op Instagram, waar ze zowel een video als een foto heeft gepost van de twee jonge springpaarden. Rasmine Laudrup pronkt ook trots met nieuwe aanwinsten op haar Instagram.

Familie

De paarden zijn nauw verwant aan elkaar, de 5-jarige merrie is Coco Loco en de 6-jarige ruin is Casillo, beide met Casall als vader. “We hebben voor deze paarden gekozen omdat beide ongelooflijk veel capaciteiten hebben. Ze zijn voorzichtig en springen met veel vermogen, ” vertelt Cathrine Dufour tijdens een interview met Ridsport.

Rasmine Laudrup

“Beide paarden hebben een fantastische pedigree en we kijken er echt naar uit om ze naar buiten te brengen en op de wedstrijden te laten zien. Het plan is om ze klaar te maken voor enkele wedstrijden in het voorjaar, terwijl we altijd op zoek zijn naar meer talenten.”

Rasmine Laudrup krijgt de paarden onder het zadel. Zij is de dochter van Brian Laudrup, een voormalige topvoetballer van onder meer Bayern München en AC Milan.

Gezamenlijk project

Een aantal jaar geleden koos Rasmine om er alles aan te doen om als springruiter de top te bereiken. Net voor Kerstmis ging al rond dat Rasmine Laudrup en Cathrine Dufour een samenwerking aan zouden gaan op Cathrine’s stal in de buurt van Roskilde. “Het is enorm leuk voor mij om deel uit te maken van dit project en ik geloof ongelooflijk veel in Rasmine en haar talent”, zegt Cathrine Dufour tegen Ridsport.

Bron: Horses.nl/Ridsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook