Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout en Expression naar derde plaats in CDI4* Grand Prix

Update
Diederik van Silfhout met Expression. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Een fraaie proef leverde Diederik van Silfhout en Expression N.O.P. een derde plaats op in de CDI4* Grand Prix op Horses & Dreams. De Vivaldi-zoon liep met één van zijn beste proeven tot dusver naar 72,652%. De overwinning ging naar Frederic Wandres en de Dimaggio-zoon Duke of Britain.

Van Silfhout vertelde na afloop van zijn proef aan Horses.nl heel blij te zijn met de ontwikkelingen van Expression. Er werd door één jurylid een negen genoteerd voor het binnenkomen en onder andere de uitgestrekte draf, appuyementen en pirouettes leverden achten op.

Goed in vorm

Winnaar Frederic Wandres liet vooral een expressieve galoptour zien, die overigens niet helemaal foutloos was. Er sloop een dure fout in de dubbel tellende eners, die werd afgestraft met een vier. De stalruiter van Hof Kasselmann verkeert momenteel in uitstekende vorm. Op de Olympia Horse Show zorgde hij voor een verrassing door Duke of Britain naar de overwinning in de kür op muziek te sturen.

Plaatsingsverschil

Zowel bij Wandres als bij de nummer twee, Patrik Kittel en Fürstentraum-dochter Well Dona de la Roche CMF, waren de juryleden het niet helemaal met elkaar eens. Hoewel de punten niet ver uit elkaar lagen, was dat met de plaatsing wel zo. Het Russische jurylid Irina Maknami plaatste Wandres op negen en Kittel op tien.

Nederlandse amazones

Anne Meulendijks kwam door twee storingen in haar proef niet verder dan 70,326% en de tiende plaats. In het zadel van MDH Avanti N.O.P. scoorde de amazone vooral met haar imponerende galoptour. Daniëlle Heijkoop kreeg met Gribaldi-zoon Badari eveneens te maken met wat fouten en eindigde met 68,043% op plaats vijftien.

Winnaar Frederic Wanres met Duke of Britain:

Diederik van Silfhout met Expression:

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.