Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen wint LT-goud: ‘Governor kan klein én groot’

Video
Adelinde Cornelissen met Governor. Foto: Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

In het eerste onderdeel van het KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour kwam Joyce Heuitink met Gaudi Vita (v. Apache) als winnaar uit de bus, maar de strijd ging vandaag weer verder in de kür. Daarin toonde grootste concurrent Adelinde Cornelissen haar kwaliteit. Met de KWPN-hengst Governor-STR (v. Totilas) knalde ze naar 78,083% en met de eindscore van 74,728% was het goud voor haar.

Voor Adelinde Cornelissen is dit het derde jaar op rij dat ze goud wint op de indoorkampioenschappen. Ze deed dat in 2017 met Fleau de Baian (v. Jazz) in het ZZ-Zwaar. Het jaar daarop werd ze met deze volle broer van haar voormalige toppaard Parzival gekroond tot kampioen van de Lichte Tour en nu dus opnieuw goud met Governor.

Altijd-gaan instelling

“Ik heb echt super lekker gereden en vanaf de eerste pas losrijden gaf Governor een goed gevoel. Vanmorgen bij het losrijden voor de eerste proef was het druk op het losrijterrein. Hij is toch een hengst en dan merk je dat je net iets minder aan het echte rijden toekomt. Maar in de kür vanmiddag was hij scherp en gaf een heel fijn gevoel”, vertelt Cornelissen die naast het goede gevoel ook enthousiast is over de kwaliteiten van de Totilas-zoon. “Hij is niet alleen knap maar heeft ook drie hele goede gangen en kan in alle gangen klein en groot schakelen. Hij heeft een altijd-gaan instelling.”

Heuitink reservekampioen

Joyce Heuitink reed met Gaudi Vita ook een sterke kür, die beloond werd met 75,375%. En zo werd deze combinatie, die al heel wat (inter)nationale successen boekte in de Lichte Tour, met een eindscore van 74,134% reservekampioen in het kampioenschap.

Brons voor Snijder

Nicky Snijder beleefde ook een succesvol kampioenschap. Met Game Boy STH (v. Andretti) werd hij zowel in de klassieke proef als in de kür derde. En zo kreeg de ruiter met een eindscore van 69,878% het brons omgehangen.

Schoots en Brouwer

Lotje Schoots en Grace of Rose (v. Jazz) behaalden een eindscore van 67,800% en eindigden daarmee net naast het podium. In de eerste proef werden Kirsten Brouwer en Everlast-Lindh (v. Hofrat) achtste maar na een sterke kür, goed voor de vierde score van 70,583%, klom het duo naar de vijfde plek in de eindstand.

Totaaluitslag Lichte Tour

Handige links

Startlijsten en uitslagen
Programma
Livestream ClipMyHorse
Overzichtspagina KNHS Indoorkampioenschappen
Meer informatie

Bron: Horses.nl

 

2 reacties op “Adelinde Cornelissen wint LT-goud: ‘Governor kan klein én groot’

  • eduard

    Sorry dat ik hier iets over schrijf. Maar de uitslagen van de lichte tour waren verschrikkelijk, en dat lag deze x niet aan de ruiters maar aan de verschrikkelijke 3 koppige juryleden. De heer schaeffer staat er voor om er echt iedere x weer een potje van te maken, ik mag hopen dat nu echt op een NK zijn laatste x was. Hoe verzinnen ze het bij de KNHS om deze 3 juryleden bij elkaar te krijgen. Het was vanaf de tribune TOTAAL niet te volgen met deze extreme verschillen. Deze moeten echt terug gevloten worden en naar de bijscholing, en naar hun collega in t zz zwaar kijken hoe mooi die op 1 lijn zaten!!!

  • Claudia

    Dit was inderdaad niet normaal bij zoveel combinaties zulke grote verschillen. Verschillen van 5 tot 9 procent in de uitslagen. Dit is voor de ruiters geen plezier meer. Maar was ook te verwachten bij de heren Groen en Schaeffer. Dat ze die uberhaupt nog laten jureren is een hoop ruiters al jaren een raadsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook