Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal rijdt Next One naar de top in GP Kür *VIDEO*

Edward Gal met Interfloor Next One
Vanmiddag zetten Edward Gal en Interfloor Next One (v. Jazz) hun beste beentje voor in de Grand Prix Kür op ICNN Drachten. Evenals de twee voorgaande jaren won het duo. Met een verschil van maar liefst vier procent  bleef het tweetal Hans Peter Minderhoud voor. Het mooie resultaat deed Gal constateren: "Als Glock's Undercover en Glock's Voice wegvallen, kan ik altijd nog met Next One richting WK gaan."

Gal en de ondertussen negentienjarige KWPN-ruin Next One zetten het mooie resultaat van 79,325% neer. Hans Peter Minderhoud scoorde met Johnson, eveneens een zoon van Jazz, 75,425%. Voor Diederik van Silfhout en de KWPN-gefokte Vorst D (v. Hors la Loi II) was er een derde plaats na een proef die goed was voor 72,825%.

Voor Gal en Next One staat vooral het plezier voorop. Gal:  “Het is zo leuk om met een paard als deze naar wedstrijden te gaan. Voor mij is het simpel: zo lang Next One het leuk vindt gaat hij mee. Op het moment dat hij aangeeft dat het niet meer gaat dan zullen we een punt achter zijn loopbaan zetten.” Next One wordt nog wel zes dagen in de week gereden. “Het is een soort van aandoenlijk”, zegt Gal. “Hij blijft gewoon gaan, hij zal nooit de helft minder doen dan wat hij kan.”

De Australische Briana Burgess en La Scala (v. Lancer II) werden vierde, Lorraine van den Brink reed Orlandus (v. Juventus) naar de vijfde plaats.

Klik hier voor de video van het interview met Edward Gal.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.