Ga naar hoofdinhoud

Gonnelien Rothenbergers voormalig Grand Prix-paard overleden

Leonardo Da Vinci, het voormalig Grand Prix-paard van Gonnelien Rothenberger, is op 31-jarige leeftijd overleden. De zoon van Landadel was een van Rothenbergers toppaarden, die ze tussen 1998 en 2003 uitbracht op het hoogste niveau. Toen namen ze het onder andere op tegen legendes als Bonfire en Rusty.

Rothenberger en Leonardo Da Vinci namen deel aan diverse internationale en wereldbekerwedstrijden. Hoogtepunten uit hun carrière waren de vijfde plaats in de wereldbekerfinale, wat in 2001 gehouden werd in het Deense Vilhelmsborg, en de tweede plaats in de kür op CDIO Aken in 2002.

Leonardo mocht bij fokker Stan Serrarens van zijn pension genieten, waar hij de laatste jaren van zijn leven op de wei heeft gestaan.

Bron: Eurodressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook