Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud: ‘Medaille wordt moeilijk’

Hans Peter Minderhoud met Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het leek een groot nadeel, dat Hans Peter Minderhoud precies tijdens een stortbui met jassen-aantrekkend en weglopend publiek moest rijden. Maar noch Hans Peter, noch Glock’s Dream Boy N.O.P. trok zich daar ook maar iets van aan en het werd een prachtig kampioenschapsdebuut voor Minderhouds nieuwe nummer 1.

“Nee, ik merkte niks van het rumoer”, zegt Hans Peter, nat van de regen én het zweet, want het is tropisch warm en vochtig in Tryon. “Het is een rustige ring met veel afstand tot het publiek. Door de regen dacht ik wel dat ‘ie in de uitgestrekte galop een keer wat voorover kwam, maar voor de rest ging het goed.”

‘Ik liet ‘m in de steek’

“Op het voorterrein was hij één keer wat snel in het achterwaarts, dus deed ik het achterwaarts in de proef rustig aan. Ik liet ‘m eigenlijk in de steek en kreeg een hakkel. En in de tweeërs had ik een foutje. Maar dit is al met al z’n zesde Grand Prix. Met die vlucht en de hele week op zo’n vreemd terrein heeft Dream Boy het toch super gedaan.”

Sterker worden

“Hij had gevlogen en kwam uit de quarantaine, maar ik ging zo ongeveer op m’n buik achter ‘m aan, zó veel energie had hij. Hij is nog maar tien jaar, we kunnen vanaf hier mooi opbouwen. Hij heeft nu nog stukken piaffe-passage dat ‘ie echt al voor een heel hoog cijfer loopt en dan weer stukken dat ’t wat moeilijker voor hem wordt. Als hij nog wat sterker wordt gaat het hele beeld er ook nog makkelijker uitzien, maar dat kan je van hem op dit moment nog niet verlangen.”

Sterke concurrenten

Met de hoge score van Juliette Ramel is er nog een concurrent (Zweden) bij gekomen voor Team NL, terwijl Groot-Brittannië en de Verenigde Staten ook al opgaan voor een medaille achter topfavoriet Duitsland. Hans Peter houdt voorlopig dan ook geen rekening met een teammedaille. “We hebben een goed team, maar als onze concurrenten geen steken laten vallen, zijn ze op dit moment wel sterker.”

Geen rangschikking

Het was een heel geslaagd debuut op een groot internationaal kampioenschap voor Glock’s Dream Boy, maar Hans Peter heeft er een hekel aan om zijn nieuwe topper te rangschikken ten opzichte van zijn oude toppers. “Nadine, Tango, Flirt en Johnson, ze zijn allemaal anders en ze waren ooit allemaal mijn nummer 1. Dat is Dream Boy nu dan ook. Hij doet zeker niet voor mijn vorige nummers 1 onder – en misschien is ‘ie wel beter – maar de band die ik met die andere paarden had, begin ik nu pas met hem te krijgen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook