Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud: ‘Ik ben heel blij met hoe het ging’

Hans Peter Minderhoud met Glock's Dream Boy op Indoor Brabant 2019. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Hans Peter Minderhoud eindigde met Glock’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) op een knappe vierde plaats in de kür op muziek van Den Bosch. Een ijzersterk deelnemersveld had zich gemeld voor deze laatste wereldbekerkwalificatie van het seizoen.

De overwinning in de Brabanthallen ging naar de Deen Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack. Minderhoud heeft zich na een goed seizoen geplaatst voor de wereldbekerfinale die van 3 tot en met 7 april in het Zweedse Gotenburg verreden wordt. Minderhoud is de enige Nederlander die naar de finale gaat.

Energie verspillen

Hans Peter Minderhoud was tevreden over zijn verrichtingen. “Glock’s Dream Boy is nog jong en ik ben heel blij met hoe hij ging. Op het voorterrein verspilt hij nog net teveel energie aan de dingen om hem heen. Vooral in het begin van de proef had ik daar wat last van. In de galop was hij weer helemaal terug voor mijn gevoel.”

Fraaie score

Minderhoud reed Dream Boy naar de fraaie score van 81.635%. Winnaar Bachmann Andersen scoorde 84.890%. De Duitse Helen Langehanenberg reed haar Damsey FRH naar de tweede plaats. Isabell Werth moest na winst in de Grand Prix nu verrassend genoegen nemen met de derde plaats.

Lees ook: Bachmann-Andersen en Langehanenberg zetten streep door zegereeks Werth

Bron: KNHS / Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook