Ga naar hoofdinhoud

Imponerende Vitalis wint Nürnberger Burg Pokal

Isabel Freese hier met Vitalis. Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots

Met weer een verbetering van zijn persoonlijke record won Vitalis zojuist de finale van de Nürnberger Burg Pokal in Frankfurt. Imponerend liep de hengst onder zijn vaste Noorse amazone Isabel Freese naar 79.220%. Ingrid Klimke moest met haar beide toppaarden Franziskus (tweede) en Geraldine (derde) buigen voor het geweld van de Vivaldi-zoon.

In de inloopproef die donderdag werd verreden, liet de KWPN’er Vitalis al zien de meeste aanspraak te maken op de titel. Vanmorgen deed Isabel Freese er nog en schepje bij bovenop. De door Toon de Crom en W. Verbakel gefokte zoon van Vivaldi imponeerde met onder meer hoge cijfers voor de drafversterkingen. Vier van de vijf juryleden vonden Vitalis de beste. Alleen  Dietrich Plewa zag in Franziskus de winnaar.

Franziskus

In de aanloop naar de finale van de Nürnberger Burg Pokal was de bij onder andere Hannover en Westfalen goedgekeurde Franziskus (v. Fidertanz) onder Ingrid Klimke de grootste concurrent van Vitalis. Met een percentage van 77.634 werd de Hannoveraan tweede. Franziskus laat ten opzichte van Vitalis het in de stap iets liggen.

Geraldine

Met een prachtige ongedwongenheid ging de vosmerrie Geraldine onder Ingrid Klimke door de Prix St.George Special. De dochter van Fürts Grandios werd door de juryleden Eisenhardt en Wüst direct achter Vitalis geplaatst. Het eindtotaal werd 76.951% was goed voor de derde plaats.

Damon’s Satelite

Damon’s Satelite (v. Damon Hill) en Jil-Marielle Becks werden in de inloopproef nog tweede achter Vitalis. Door een fout in de wisselserie om de drie passen zakte het paar in de punten en bleef op 75.341% steken.

Suppenkasper

De KWPN’er Suppenkasper (v. Spielberg) liep onder Helen Langenhangenberg naar een zesde plaats. Langenhanenberg moest nu Kira Wulferding met Benaglio (v. Breitling W) voorlaten gaan.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook